Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de yeni liderlerin açıklanması ve bankaların kötü kredilerdeki artış Çin Borsasını aşağı çekti; endeksteki işlem hacmi ortalamanın yüzde 32 altında gerçekleşti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 2,046.80 puana, CSI 300 Endeksi de yüzde 0.3 düşüşle 2,217.59 puana geriledi. China Construction Bank Corp., sektördeki kötü kredilerin 4. çeyreğinde de artış kaydetmesi üzerine bankalar arasındaki kayıplara öncülük etti. Çin'in en büyük bakır üreticisi Jiangxi Copper Co., Citigroup Inc.'in hisse notunu düşürmesinin ardından yüzde 0.9 değer kaybetti.

Xi Jinping bugün Komünist Parti'nin yeni genel başkanı ilan edildi ve ülkenin yeni cumhurbaşkanı oldu. Çin'in Hazine Bakanı Wang Qishan da partinin disiplin kurulunun başına geçerek, ekonomiyle ilgili bir görevde olmayacağının sinyalini verdi. Wang, 7 üyeli Politbüro Daimi Encümeni'ne seçildi.

Yeni liderlerin, finansal piyasalar ve ekonomideki reformların beklenenin aksine, yavaş ilerleyeceğine işaret ettiğinin altını çizen hengsheng Hongding Asset Management Co.'nun fon yöneticilerinden Dai Ming, bunun bir miktar olumsuz etki yarattığını söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl hükümetin, devlet kontrolündeki kuruluşlarda reform yapmaz ve özel şirketlerin gelişmesine izin vermemesi hâlinde ekonomik büyümenin yavaşlayacağı endişeleriyle yüzde 6.8 düştü. Endeks tahmini kazançların 9.8 katından fiyatlanarak 17.8 ortalamasının altında seyrediyor.

Endeksteki işlem hacmi 30 günlğk ortalamanın yüzde 32 altında seyrederken, 30 günlük volatilite 13.6 puanda gerçekleşti.