Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL


Fed San Francisco Başkanı John Williams, merkez bankasının büyük ihtimalle 2013'ün başlarından itibaren her ay 85 milyar dolarlık tahvil alımı yapacağını ve alımların önümüzdeki yılın ikinci yarısına kadar devam edeceğini söyledi.

İstihdam piyasasında, maksimum istihdam hedefi doğrultusuna işaret edecek kaydadeğer ilerleme görülmesinin zaman alacağını öngören Williams, bu sebeple mortgage destekli tahvil ve uzun vadeli Hazine tahvili alımlarının önümüzdeki yılın ikinci yarısına kadar uzamasını bekliyor.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin 23-24 Ekim tarihli toplantısının tutanaklarına göre hatırısayılır sayıda politika yapıcı, aylık 45 milyar dolarlık kısa vadeli tahvillerin, uzun vadelileriyle değiştirilmesini öngören Twist Operasyonu'nun sonlanmasının ardından aylık tahvil alımlarının önümüzdeki yıla uzanmasının gerekebileceğini düşünüyor. FOMC, Ekim'de istihdam piyasasının desteklemek üzere her ay 40 milyar dolarlık tahvil alımı yapacağını açıkladı.

Williams, Fed'in Twist Operasyonu'nun sonlanmasının ardından kısa vadeli tahvil satışlarına son vererek, büyük ihtimalle önümüzdeki yılın başında şu ankilerle aynı miktarda tahvil alımı yapıyor olacağını söyledi.

Standard&Poor's 500 Endeksi dün Fed tutanaklarının açıklanmasının ardından kayıplarını genişletti ve yüzde 1.4 düşüşle 1,355.49 puana geriledi.