Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL



ABD Senatosu'nun alt komitesinin Temmuz'da kara para akladığı gerekçesiyle en üst yetkilileri hakkında soruşturma başlattığı Avrupa'nın en büyük bankası HSBC Holdings Plc, davayı kapamak için 1.9 milyar dolar ödemek zorunda kalabilir.

Konuya dair bilgisi olan kaynaklardan biri, HSBC'nin 1.25 milyar dolarlık teminat hakkını kaybederek, bir banka tarafından kaydedilmiş en büyük teminat kaybına işaret edeceğini ve buna ek cezalar için de ekstra 665 milyon dolar ödeyeceğini söyledi.

Ertelenmiş yargılamada hükümet, belli reformların uygulanması gibi şartlar altında para cezalarını affedebiliyor. Kaynaklar, HSBC'nin anlaşmasının bugünün ilerleyen saatlerinde açıklanacağını söyledi.

İngiltere'nin en büyük 2. bankası Standard Chartered Plc de dün ABD'nin İran'daki ambargolarını ihlal ettiği iddiasının ardından açılan davayı kapamak üzere 327 milyon dolar ceza ödedi. İki banka, birçok BD'li regülatörin hedefi oldu.

ABD Adalet Bakanlığı, Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Denetimi, Fed, Para Birimi Denetim Bürosu, New York regülatörleri ve Manhattan Başsavcılığı daha önce HSBC ve Standard Chartered'a dava açtı.