Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın bugün başlayacak olan toplantısında parasal genişleme önlemlerini artıracağı spekülasyonu üzerine dolar, yen ve euro karşısındaki düşük seyrini devam ettirdi.

Yatırımcılar ABD'deki bütçe görüşmelerini izlerken, dünyanın en büyük rezerv parasının talepleri sınırlı oldu. Almanya'da bugün açıklanacak olan ve 7. ayında da eksi olarak geleceği tahmin edilen yatırımcı güven endeksi araştırmasının öncesinde euro, yen karşısında 2 haftanın en düşüğünden işlem gördü. Avrupa Birliği liderleri 13-14 Aralık'ta Brüksel'de bir araya gelecek.

Fed'in Twist Operasyonu'nun sonlanmasının ardından Hazine alımlarını devam edeceğine kesin gözüyle bakıldığını belirten National Australia Bank Ltd.'ın küresel Döviz stratejileri eşbaşkanı Ray Attrill, dolar için negatif olacak bir hamle beklentisinde olduğunu söyledi.

Dolar, euro karşısında dünkü yüzde 0.1'lik değer kaybının ardından büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 1.2950'den işlem gördü. Dolar, yen karşısında dün yüzde 0.2 zayıflayarak 82.36 düzeyine gerilemesinin ardından bugün 82.32'den işlem gördü. Euro, yen karşısında 106.58'den 106.61'e çıktı. Avrupa'nın ortak para birimi dün yen karşısında 105.98 yen seviyesinden 28 Kasım'dan bu yana en düşüğünü kaydetmişti.

ABD'de Fed Açık Piyasa Komitesi bugün 2012'nin son toplantısını yapacak.