Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Petrol vadelileri ekim ayından beri en uzun kayıp serisi olan beş günlük düşüşün ardından pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. Dizel ve kalorifer yakıtının da içinde olduğu ABD distile petrol ürünlerinin muhtemelen üst üste ikinci hafta artış kaydettiği tahmin edilirken akaryakıt stoklarının ise nisan ayından beri en yüksek seviyeye ulaştığı tahmin ediliyor. Enerji Bakanlığı verileri yarın açıklayacak. Petrol İhraç Eden Ülkeler Birliği ise Viyana'da petrol kotasını görüşmek üzere bir araya geliyor.

Barratt's Bulletin ceosu Jonathan Barratt konuyla ilgili, “Benim petrole dair beklentim varil başına 85 dolar civarında tutunacağı yönünde. OPEC'ten fiyatları destekleyen bir retorik çıktığını görebiliriz, fakat kotayı değiştireceklerini düşünmüyorum." yorumunda bulundu.  

NYMEX elektronik işlemlerdeki Şubat vadeli petrolün varili 3 sent artışla Singapur'da yerel saatle 13.16'da 85.59 dolardan işlem gördü. Petrolün kontratı dün 37 sent düşüşle 15 kasım tarihinden beri en düşük seviye olan 85.56 dolardan alıcı buldu. Fiyatlar bu yıl yüzde 13 aşağıda seyrederken ham petrolü 2008 yılından beri ilk yıllık kayba da hazırlıyor.

Londra'daki Ice Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki Şubat vadeli brent petrolün varili 2 sent düşüşle 107.31 dolardan işlem gördü. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı dünkü 21.77 dolardan 21.70 dolara daraldı.