Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'deki yeni kredilerin beklentinin altında kalmasının, Amerikan yasakoyucuların mali uçurumun önlenmesine yönelik bütçede anlaşağı iyimserliğinin gölgesinde kalması üzerine gelişen piyasalar endeksi 8 ayın zirvesine tırmandı.

STX Pan Ocean Co., MoneyToday'in kargo şirketinin bağlı olduğu ana kuruluşun finansal sağlığının iyileşeceği spekülasyonuna neden olan varlık satışı haberi üzerine son 4 yılın en büyük sıçramasını yaptı. Güney KOre wonu 15 ayın zirvesine çıktı. Poly Real Estate Group Co., Çin'de yeni kredilerin beklentinin altında kalması üzerine düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kazançla 1,032.00 puana çıkarak 6 Nisan'dan bu yana en büyük kapanışına işaret etti.

Temsilciler Meclisi Başkanı JOhn Boehner ile Pazar günü görüşmesinin bir gün sonrasında konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'deki Cumhuriyetçiler'e "meydan" okumak yerine, işbirliği  teklifini genişletti. Çin'de açıklanan veriler de yeni yuan kredilerinin Kasım'da beklentinin altında kaldığına işaret etti.

Piyasa beklentisinin ABD ve Çin'deki gelişmelerle yönetildiğini belirten Rizal Commercial Banking Corp.'un yatırım yöneticilerinden Rico Gomez, ABD'nin temel piyasa olmayı sürdürdüğünü, birçok kişinin mali uçurum sorunun çözümlenmesini beklediğini söyledi.

Amerikalı yasakoyucuların 600 milyar doları aşan vergi artışı ve harcama kesintilerini önleyecek bütçede anlaşması gerekiyor.