Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Alman yatırımcı güveninin Polonya'dan Türkiye'ye kadar bir çok piyasada pozitif bir hava yaratmasıyla beraber yükselişlerini 5. güne taşıdı.

CEZ AS, hisselerinin Bank of American Merrill Lynch tarafından tavsiye edilmesi üzerine 4 günlük düşüşüne ara verdi. Birleşik Arap Emirlikleri petrol üreticisi Dana Gas PJSC, 920 milyon dolarlık İslami tahvil yeniden yapılandırmasıyla son 11 ayın en büyük kazancını kaydetti. Rusya'nın en büyük ikinci mobil operatörü OAO MegaFon, Londra işlemlerinde bu ayın en sert tırmanışı gerçekleştirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saatiyle 12:40'ta yüzde 0.3 yükselerek 1,032.49 puana çıktı ve 6 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışa doğru ilerledi. Zew Center for European Economic Research tarafından yapılan açıklamaya göre Almanya'da yatırımcı güveni beklentilerin üzerinde yükseldi.

BNP Paribas Londra'nın strateji direktörü Martial Godet, "Çin'den gelen heyecan vermeyen verilere rağmen bugün hareketli bir hava var. ZEW endeksi, bugünkü pozitif trendi açıklar sanırım" ifadelerini kullandı.