Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, Shinzo Abe'nin liderliğini yaptığı Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) parasal genişleme sözü verdiği seçim kampanyasını zaferle noktalamasının ardından Nisan 2011'den bu yana en zayıf seviyeye geriledi.

Shinzo Abe, merkez bankasına yaptığı çağrıda enflasyon hedefine yüzde 2'ye çıkarmasını söylerken, ekonomik büyümeyi canlandırmak adına sınırsız parasal genişlemeye gitmesini belirtti. Bank of Japan politika yapıcılar 19-20 Aralık'ta bir toplantı gerçekleştirecekler. İsveç kronu, merkez bankası tarafından yarın gerçekleştirilecek politika toplantısı öncesi diğer büyük para birimlerinin tamamı karşısında güçlendi. Pound ise dolar karşısında son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Brown Brothers Harriman & Co. New York küresel Döviz stratejisti Marc Chandler, "Abe hükümetiyle kavga eden insanlar kendilerini kontrolden çıkmış bulacaklar. Hiç kimse bu trendle kavga etmek istemiyor ve yeni, dolar ve euro diplerine karşı satmak konusunda çok ilgi var" dedi.

Yen, gün içerisinde 12 Nisan'dan bu yana gördüğü en zayıf seviyeye ulaşmasına rağmen New York saatiyle 09:11'de yüzde 0.3 düşerek dolar başına 83.78 yen oldu. Japon para birimi euro karşısında yüzde 0.3 geriledi ve 110.27 yen oldu. Euro ise çok değişmeyerek 1.3159 dolar oldu.