Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol fiyatları, Temsilciler Meclisi lideri John Boehner'ın yıllık geliri 1 milyon dolar ve üzerinde olanlara yönelik vergi artışına göz kırpmasının ardından yüzde 0.9'a varan artışlar yaşadı. Boehner daha önce toplumun hangi kesmine olursa olsun vergilere karşı çıktığını belirtmişti. Bu vergi artışının yıllık geliri 250,000 dolar olanlara uygulanmasını isteyen Barack Obama ise bu teklifi reddetti.

New York merkezli Tyche Capital Advisors emtia fon menajeri Tariq Zahir, "Mali bir anlaşma olacağı yönünde biraz iyimserlik görünüyor. Genel beklenti daha iyi ve umutlu bir hale bürünüyor" ifadelerini kullandı.

West Texas Intermediate Ocak vadeli ham petrolün varili yerel saatle 10:10'da yüzde 0.8 yükseldi ve 73 centlik artışla New York Mercantile Exchange'de (Nymex) 87.46 dolar oldu. Fiyatlar bu yıl genelinde yüzde 12 aşağıda seyrediyor.

Şubat vadeli Brent petrolün varili ise 27 cent düşerek 107.91 dolar oldu. Brent petrol ve West Texas Intermediate arasındaki fark Cuma günü 22.42 dolarken, bugün 20.38 dolar oldu.