Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Merkez Bankası'nın finansal sisteme daha fazla fon eklemesinin nalit arzını iyileştireceği spekülasyonu üzerine ülkenin para piyasası oranı son 2 haftanın en sert düşüşünü işaret etti.

Çin Merkez Bankası bugün 110 milyar yuan değerinde 28 günlük ters repo kontratı işlemi yaparak 6 Kasım'dan bu yana en büyük alım rakamına ulaştı. Ters repo kontratlarının getirisi yüzde 3.6 ile önceki satışla aynı oranda seyretti.

Qilu Bank Co.'nun kıdemli traderlarından Wang Huane, merkez bankası ters repolar vasıtasıyla sermaye enjekte etmeyi sürdürdükçe yıl sonu nakit sıkıntısının görülmeyeceğini söyledi.

Bankalararası kullanılabilir fon miktarının göstergesi olan 14 günlük repo oranı 49 baz puanlık düşüşle yüzde 4.12'ye gerileyerek 7 Aralık'tan bu yana en sert düşüşünü kaydetti.

7 günlük repo oranını almanın sabit maliyetine işaret eden 1 yıllık swap kontratları ise 2 baz puanlık artışla yüzde 3.36'ya yükseldi.

Ulusal Bankalararası Fonlama Merkezi'nin verilerine göre Çin'in yüzde 2.95 faizli ve Ağustos 2017 vadeli hükümet tahvillerinin getirisi 1 baz puanlık düşüşle yüzde 3.26'ya geriledi.

Dolar karşısında 6.2345'ten işlem gören yuanın, merkez bankası tarafından ayarlanan referans oranı ise yüzde 0.03 zayıflatılarak 19 Kasım'dan bu yana en düşük düzeyi olan 6.2931'e geriletildi.