Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama, mali uçuruma 4 gün kala Demokrat ve Cumhuriyetçi Kongre liderleri ile yarın Beyaz Saray'da görüşmeyi planlıyor.

Yasakoyucular 600 milyar dolarlık harcama kesintisi ve vergi artışlarının Ocak'ta devreye girmesini önlemeye çalışırken, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi liderleri de kurulun 30 Aralık'ta buluşacağını söyleyerek, meclisin 2 yıldan bu yana ilk  Pazar günü toplantısını açıkladı.

Zor bir zamanlama ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Kentucky eyaleti Cumhuriyetçi senatörü ve Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, "Bu aylar önce yapmamız gereken bir görüşmeydi" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Amy Brundage, Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Harry Reid, Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Nancy Pelosi ve McConnell'in öğleden sonra su sularında buluşacaklarını söyledi.

Kongre harekete geçmezse 2013 itibariyle Amerikalı hanehalkının vergileri 2013'te ortalama 3,446 dolar artacak. Amerikalı vatandaşlarının üçte ikisinin vergi dosyaları Mart sonuna kadar ertelenebilir. Kongre Bütçe Ofisi, savunma harcamalarının kesileceğini ve ekonominin büyük ihtimalle 2013'ün ilk yarısında resesyona gireceğini öngörüyor.