Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:20'de güncellendi) ABD hisseleri, yatırımcıların kazanç sezonunu beklemesiyle gerileyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin gerileyişini sürdüreceği sinyalini verdi.

Yum! Brands Inc., 4. çeyrek satışlarının Çin'de beklenenden daha fazla düştüğünü açıklamasıyla yüzde 4.5 geriledi. Boeing Co., BB&T Capital Markets tarafından notunun düşürülmesi üzerine yüzde 1.4 düştü. Dünyanın en büyük video oyunları perakendecisi GameStop Corp. satış tahminlerini düşürmesiyle beraber yüzde 6.6 geriledi.  

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 11:24'te yüzde 0.7 düşerek 1,452.28 puana geriledi. Dow Jones hisseleri 77.88 puanlık kaybın ardından 13,306.41 puan oldu. S&P 500 hisselerinin işlem hacmi bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 10 üzerinde gerçekleşti.  

New York'ta bulunan Wells Fargo Advantage Funds şef hisse stratejisti John Manley, "Kârların açıklanmasını bekliyoruz. Değerlendirmeler aşırılıktan çok uzak. Buna rağmen kısa zamanda çok hızlı bir ralli gördük. Şimdi piyasa kendisini ayarlıyor" ifadelerini kullandı.

Bloomberg tarafından toplanan verilere göre S&P 500 şirketlerinin kâr oranı 4. çeyrekte ortalama yüzde 2.9 arttı. Finansal firmaların hariç tutulması durumunda bu oran yüzde 0.5'e geriliyor.

Genelde Dow Jones Endeksi'nden ilk olarak kâr açıklayan şirket olan Alcoa Inc., bugün işlemlerin kapanmasından sonra verilerini açıklayacak.