Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar kurumsal bilanço sezonunu beklerken, New York Borsası düşüşü kaydetti. Standard&Poor's 500 Endeksi 2. gününde de geri adım attı.

Taco Bell ve KFC fast-food zincirlerinin sahibi Yum! Brands Inc., Pekin hükümetinin eski tedarikçilerinden biri hakkında soruşturma başlatması üzerine Çin'deki aynı mağaza satışlarının düşmesiyle yüzde 4.2 değer kaybetti. Dünyanın en büyük video oyunu perakendecisi GameStop Corp., daha düşük satış tahmininin etkisiyle  yüzde 6.3 düşüş kaydetti. Alüminyum devi Alcoa Inc. ise satışlarının beklentileri aşmasıyla yüzde 0.9 yükseldi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,457.15 puana, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.4 düşüşle 13,328.85 puana geriledi. Amerikan borsalarında 6.2 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamaya uygun seyretti.

Bilançoları beklediklerini belirten Wells Fargo Advantage Funds'ın baş hisse stratejisti John Manley, değerlemelerin aşırıdan çok uzak olduğunu, ancak buna rağmen çok güçlü bir rallinin çok hızlı geliştiğini, bu nedenle piyasanın düzeltmeden geçtiğini söyledi.

ABD'de yasakoyucuların mali uçurumu önleyen bütçe planını onaylamasıyla hisseler geçtiğimiz hafta 13 ayın en büyük kazançlarını elde etti. S&P 500 şirketlerinin 4. çeyrek kârlarının yüzde 2.9 artışla 2009'dan bu yana en yavaş ikinci çeyrek büyümesine işaret edeceği tahmin ediliyor.