Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de beklentinin üzerinde dördüncü çeyrek satışı açıklayan alüminyum devi Alcoa Inc.'in ortağı Alumina Ltd.'ın değerlenmesi ve yenin zayıflamasının ardından Japon Nikkei 225 Endeksi'nin kayıplarını telafi etmesi üzerine Asya Borsaları yükseldi ve 2 gün süren düşüşünü sonlandırdı.

Alcoa'nın ABD'deki bilanço sezonuna iyi bir başlangıç yapmasının ardından Alumina yüzde 3.6 değer kazandı. Avustralyalı kimyasal üreticisi Nufarm Ltd., dünyanın en büyük tohum şirketi Monsanto Co.'nun kâr tahminlerini yükseltmesinin ardından yüzde 6.5 oranında ralli  yaptı. Honda Motor Co. ve Toyota Motor Corp., yenin, tüm önemli paralar karşısında değer kaybetmesinin ardından yüzde 1'in üzerinde tırmandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kazançla 131.26 puana çıkarak, erken saatlerdeki yüzde 0.3 oranındaki kayıplarını geri aldı. Endeks ABD Kongresi'nin bütçe anlaşmasını onaylaması ve Japon hisselerinin yeni hükümetin daha fazla teşvik çağrısı yapması üzerine ralli yapmasıyla geçtiğimiz hafta 7. kazançlı haftasını tamamlayarak Mart'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini gerçekleştirdi.

İhtiyatlı bir iyimserliğe sahip olduğunu belirten Pengana Capital Ltd.'ın yöneticilerinden Tim Schroeders, bilanço sezonu beklentilerine dikkat çekti.