Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır, Londra Metal Borsası (LME) depolarındaki stokların 11 ayın zirvesine çıkmasının talebin azalmakta olduğu endişelerini güçlendirmesi sonucu değer kaybetti.

Üç ay vadeli bakır kontratları, LME'de, yüzde 0.3 düşerek ton başına 8,059.75 dolara kadar indikten sonra, Şanghay saati ile 13:44'te 8,070.75 dolara geldi. Nisan vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, fazla değişmeyerek ton başına 58,250 yuan (9,359 dolar) oldu.

LME depolarındaki stoklar dün yüzde 2.5 artarak 327,375 ton ile geçen yıl 2 Şubat'tan beri en yüksek seviyesine çıktı. Comex tarafından izlenen depolardaki stoklar ise 7 Ocak itibariyle 70,712 ton ile 7 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, Şanghay Borsası tarafından izlenen depolardaki stoklar 206,458 tona çıkarak sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Nanhua Futures Co. analisti Cao Yanghui, "Yüksek stoklar bakır fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor ve talepte artış yönünde güçlü beklentilerine karşın, bir ralli oluşmasını engelliyor," dedi ve "Fiyatları şimdi yukarı itecek güçlü olumlu haber ya da veri yok ve Çin'de tüketimin gerçekten artıp artmayacağını görmek için Mart ayına kadar beklemek durumunda kalacağız" şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında fazla değişmeyerek pound başına 3.6715 dolarda kaldı. LME'de, kalay ve kurşun düşerken, nikel yükseldi.