Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Maliye Bakanlığı, 2-3 Mart 2013 tarihinde düzenleyeci sınavla 100 maliye uzman yardımcısı alacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan duyuruya göre, Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında yer alan başkanlık, genel müdürlük ve müstakil daire başkanlıklarında görevlendirilmek üzere sınavla 100 maliye uzman yardımcısı alınacak.

Sınava, 9-10 Temmuz 2011 veya 7-8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarından KPSSP54, KPSSP56, KPSSP71, KPSSP72 ve KPSSP105 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olan adaylar başvuruda bulunabilecek. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak da diğer şartlar arasında sıralandı.

Atama yapılacak kadro sayısının, en fazla 16 katı kadar aday giriş sınavının yazılı bölümüne; en fazla 2 katı kadar aday ise sözlü bölümüne çağrılacak. Sınava katılabilecek adaylara ilişkin liste puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle düzenlenecek.

Giriş sınavının yazılı bölümü 2-3 Mart 2013 tarihlerinde Ankara'da yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olanlara, sözlü sınavın yeri, günü ve saatine ilişkin yazı, sınav tarihinden 20 gün önce gönderilecek.