Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük bankası JP Morgan Chase & Co.'nun CEO'su Jamie Dimon, bankanın bazı en üst düzey yöneticilerinin, geçtiğimiz yıl şirkete 6.2 milyar dolara mâl olan hatalı türev işlemlerinin idaresinde "çocuk gibi davrandığını" öne sürdü.

Bazı kıdemli yöneticilerinin yardımcı olmak yerine, ortalıkta "Bu benim itibarımı nasıl etkiler?" diyerek dolandığını söyleyen Dimon, "Bazıları bundan kişisel kazanç sağlayabileceklerini düşündü ve manevra yaparak şirkete zarar verme konusunda istekli davrandı" dedi.

Portföyünün çok geniş olmasından ötürü Londra Balinası lakabıyla tanınan trader Bruno Iksil, geçtiğimiz yıl hatalı bir kredi türevi tahmininde bulunarak, şirketin piyasa değerinden 51 milyar dolar silinmesine yol açan en büyük tek işlem zararına neden oldu. İşlemler hakkında en azından 12 devlet, federal ve uluslararası kuruluşlar tarafından soruşturma açıldı.

"Gerçek sorunda yardımcı olmak için 90 günün 90'ında da bizimle çalışan 100 kişi oldu" diyen Dimon, gerçek sorunun,  risklerin devam etmediğinden emin olmak için tehditleri azaltmak olduğunu söyledi.

Dimon, bazıları çok kötü davranışlar sergilese de, bankanın artık hayatının en iyi yönetim ekibinin olduğunu savundu.