Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Alcoa Inc.'in beklentileri aşarak başlattığı kâr sezonuyla beraber çok değişmedi.

Alcoa, Almanya işlemlerinde yüzde 2.5 değer kazandı. Clearwire Corp., Dish Network Corp. tarafından Sprint Nextel'e karşı bir satın alma teklifi yapılmasının ardından yüzde 8.9 ilerledi. Apollo Group Inc., ilk çeyrek kârında yüzde 11 azalma olduğunu açıklamasıyla yüzde 6 düştü.

Standard & Poor's 500 Endeksi Mart ayı vadelileri New York saatiyle 07:28'de yüzde 0.1 yükselerek 1,453.50 puana çıktı. Gösterge endeksi geçtiğimiz hafta yasa yapıcıların mali uçurumu engellemek üzere bir plan çerçevesinde anlaşması üzerine 5 yılın zirvesine ralli yaparken, dün yüzde 0.3 geriledi. Dow Jones vadeli kontratları 17 puanlık artışla 13,284 oldu.

PFA Pension A/S Kopenhag kıdemli stratejisti Witold Bahrke, "Veri sezonuna kesinlikle pozitif bir başlangıç oldu ve konjonktüre hassas bir şirket için bu çok önemliydi. Küresel talebe yönelik bize pozitif bir eğilim gösteriyor. Fakat buna rağmen kâr sezonunun siyasi gelişmelere baskın gelebileceğini sanmıyorum. Siyasi belirsizlik 2013 yılının başında bizimle olacak" dedi.

bloomberg tarafından toplanan verilere göre S&P 500 firmalarının 4. çeyrek kazançları ortalama yüzde 2.9 arttı. Bu rakam 2009 yılından bu yana en yavaş 2. çeyrek dönemlik büyümeye işaret ediyor.