Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Alcoa Inc.'in en büyük gelişen piyasalardan gelen talebin güçleneceği öngörüsünde bulunması ve Credit Suisse Group AG'nin Çin otomobil piyasasında büyüme beklemesi ile son 4 gündür ilk defa yükseldi.

Çin'in en büyük alüminyum üreticisi Aluminum Corp. of China Ltd., Alcoa'nın satışlarının tahminleri aşmasıyla Hong Kong işlemlerinde yükseldi. Toyota'nın Çinli partneri Guangzhou Automobile Group Co. 18 ayın en sert yükselişini kaydetti. Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., bir gazetenin şirketin satışlarını sorgulayan isimsiz bir mektup alması üzerine yüzde 6.4 geriledi. Vakıflar Bankası, hisse notlarının UBS AG tarafından artırılması üzerine 2005 yılından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saatiyle 13:10'da yüzde 0.2 ilerleyerek 1,071.46 puana çıktı. ABD'nin en büyük aluminyum üreticisi Alcoa Inc., emtiaya olan küresel talebin Çin ekonomisinde yaşanan toparlanmayla beraber 2013 yılında tekrardan yüzde 7'ye döneceği öngörüsünde bulundu. Şirket CEO'su Klaus Kleinfeld aynı zamanda Rusya, Brezilya ve Hindistan'da da tüketimin artacağı tahminini yaptı.

Bankok merkezli Manulife Asset Management Co. hisse yatırım direktörü Jintana Mekintharanggur, "Çin ekonomisinin dibe vurduktan sonra tekrar çıkışa geçtiği ve küresel ekonominin ana belirleyicisi olacağı yönünde bir iyimserlik var. Bu, emtia ürünlerine olan talep için Çin'e yapacakları ihracata bağlı olan gelişen ülkelere yarar" ifadelerini kullandı.