Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Apple Inc., Nikkei online gazetesinin iPhone üretimini zayıflayan taleplerden dolayı düşürdüğü söylentisiyle neredeyse bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

Hisse, New York saatiyle 09:39'da yüzde 3.1 gerileyerek 504.25 dolara inerken, günün erken saatlerinde 498.51 dolara kadar düşüp 16 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeye geriledi. 11 Ocak itibariyle Apple hisseleri Eylül ayında ulaştığı zirve fiyatın yüzde 26 gerisinden seyrediyor.

Nikkei'nin isim vermeden kıdemli bir yöneticiye dayandırdığı habere göre Apple, başlangıçta hedefi olan 65 milyon iPhone 5 ekranı için siparişlerini neredeyse yarısına düşürdü. Londra'da bulunan Atlantic Equities Service analisti James Cordwell, iPhone satışlarının, gelişen piyasalarda artık akıllı telefonlara yönelik bir doygunluk söz konusu olduğu için düştüğünü dile getirdi.

Cordwell, "Doyumluluğa yaklaşıyoruz. Gerçek büyüme şimdi gelişen piyasalardan gelecek ve Apple'ın gelişen piyasalardaki pazar payı yüksek fiyatlardan dolayı diğer piyasalardan çok daha az" ifadelerini kullandı.

Apple Inc., Google ve Samsung gibi devlerle akıllı telefon piyasasında yarışırken, Android telefonlar daha ucuz olmalarından dolayı gelişen piyasalarda daha fazla paya sahipler.