Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, yatırımcılar son zamanlardaki kazançların normalin üzerinde gerçekleştiği endişeleriyle ABD kâr sezonunu takip etmeye devam ederken, üst üste 3. gün gerileme kaydetti.

TNT Express NV, United Parcel Services Inc.'in şirketi satın alma teklifini geri çekmesi üzerine yüzde 42'lik bir düşüş gerçekleştirdi. Electricite de France (EDF) SA, Fransa tarafından EDF'in zorunlu kamu hizmetleri yatırımlarından doğan açıkların kapatılacağı açıklaması üzerine son 13 ayın en sert yükselişini gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:30'da yüzde 0.3 düşerek 286.19 puana gerileyerek son 4 haftanın en uzun kayıp periyodunu gerçekleştirdi. Gösterge endeksi geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatmıştı.

Londra'da bulunan Brewin Dolphin Securities Ltd. fon analisti Guy Foster, "Piyasalar şu ana kadar çok ilerleme gösterdiler ve tam o noktada değerlemeler büyük ihtimalle biraz fazla gerilmiş gibi görünüyor ve ABD kâr sezonundan biraz tavsiye bekliyormuş gibi duruyor" ifadelerini kullandı.

Stoxx 600 Endeksi'nde işlem gören hisselerin el değiştirme oranı 30 günlük ortalamanın yüzde 27 üzerinde gerçekleşti.