Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD merkez bankası Fed'in Philadelphia Başkanı Charles Plosser, bankanın rekor teşvik önlemlerinin enflasyonda bir artış riski yarattığını ve hane halkının kendi ekonomik durumlarını toparlamalarında sorunlara yol açabileceğini dile getirdi.

New Jersey'de bugün gerçekleştireceği bir konuşmanın metninde Plosser, "Ekonomik teşviği arttırma girişimleri durumu hızlandırmayabilir, aksine uzatabilir" ifadelerini kullandı.

Yasa yapıcılar, ekonomik büyümeyi desteklemek ve yüzde 7.8 olan işsizliği düşürebilmek için genişleme politikalarını daha ne kadar devam ettirmek zorunda olduklarını tartışıyorlar. Fed geçtiğimiz ay yaptığı toplantıda işsizliğin yüzde 6.5'in üzerinde ve enflasyonun yüzde 2.5'in altında kaldığı sürece faiz oranlarını düşük tutacağını belirtmişti.

Bu yıl para politikası toplantılarında oy kullanmayan Plosser, "Reel faiz oranlarını negatife çekmek veya uzun süre düşük tutmak sözleri hane halkını artık bıktırmış ve harcamanın artmasını sağlamadan finansmanlarını yeniden düzeltme çabalarından döndürmüş olabilir" dedi.