Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Kongresi'ni borç tavanını, harcama kesintisi tartışmasında bir baskı aracı olarak kullanmalarına karşı uyaran ABD Başkanı Barack Obama, tavan yükseltilmezse piyasalarda karmaşanın olabileceğini ve hükümetin Sosyal Güvenlik'ten askerlerin maaşlarına kadar birçok ödemeyi yapamayacağını söyledi. Obama, ABD'nin "bedavacı bir millet" olmadığını vurguladı

Beyaz Saray'da verdiği basın konferansında konuşan Obama, fCumhuriyetçi yasakoyucuların ederal borç yetkisinin yükseltilmesini erteleyerek "fidye" alamayacağı ifadelerini kullanarak,  bu noktada hiçbir sihirli hamlenin, açıkların ve kolay kaçışların olmadığını belirtti.

Cumhuriyetçiler borç tavanını, harcama kesintileri karşısında rehin tutarken, Obama Kongre ile 16.4 trilyon dolarlık borç tavanını yükseltme konusunda orta bir yol bulmaya çalışıyor. Cumhuriyetçi liderler, borçlanma sınırının artırılmasının harcama kesintileri ile ilişkilendirilmesinin gerektiğini savunmaya devam ediyor.

Hükümetin temerrüte düşmesi durumunda doğrudan risk altında bulunan ABD Hazine tahvili yatırımcıları ise rekor düşüklerde seyreden uzun vadeli ABD tahvillerinin getirisi konusunda ise endişeli görünmüyor.

ABD Hazine tahvillerinin getirisi dün New York saati ile 12:21 sularında 1 baz puanlık düşüşle yüzde 1.86'da seyretti.