Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, Antalya Limak Limra Otel'de gerçekleştirilen toplantıda yaptığı açıklamada, TSE'nin bir itibar müessesesi olduğunu, yapılan en önemli faaliyetlerin uygunluk değerlendirmesi olduğunu söyledi.

Ürünün, sistemin ve yapılan işlerin kalitesinin sürekli yenilendiğini, kurumları uygunluklarına göre belgelendirdiklerini anlatan Karagöz, ''Ulusal ve uluslararası standartların hazırlanma sürecine katkı sağlıyoruz. Her türlü faaliyetin sağlanmasında çeşitli denetimler yapıyoruz. Ürün belgelendirme merkez başkanlığının yönetim sistemleri açısından hedeflerine ulaşıp ulaşmadığının kontrol edilmesinin yanı sıra geleceğe yönelik stratejik ne tür kararlar alınabileceğini tartışıyoruz'' dedi.

Toplantıya yönetici, idareci pozisyonunda başta olmak üzere 168 personelin katıldığını bildiren Karagöz, ''Son derece alanında uzman bir kadroyla toplantıyı yapıyoruz. Toplantıda 2012 yılının değerlendirilmesi ve gelecekte neler yapılabileceğine görüşülecek. TSE son 2 yıldır birçok konuda yeni projeler üretiyor'' diye konuştu.

Sanayici ve iş adamlarının belgelendirme maliyetini en aza indirmek için yurt içi ve yurt dışında yerinden belgelendirme yaptıklarını belirten Karagöz, bu sayede daha hızlı ve daha çok hizmet verecekleri bir yapılanmaya gittiklerini dile getirdi.

Karagöz, ''İyi üretim uygulamaları ülkemizde çok yaygın olan bir sistem değildi. Mobilya sektörüyle ilgili de 'E1' uygulaması, yani zararlı maddelerin düşürülmesine yönelik yeni sistemlerle çalışmalara başladık. Bu yıl içinde ele aldığımız yeni uygulamalarımız var. Helal belgelendirme uygulamalarına devam ediyoruz'' diye konuştu.

''Türkiye'nin 150 milyar dolarlık ihracatının arkasındaki görünmez kahraman TSE'dir'' diyen Karagöz, Türkiye'nin 2013 vizyonu çerçevesinde TSE olarak kendilerinin de gerekli altyapıyı oluşturmaya çalışacaklarını kaydetti.

Toplantılar, yapılacak oturumlarla yarın akşama kadar devam edecek.