Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed Dallas Başkanı Richard Fisher, ABD'nin gayrisafi yurtiçi hasıla büyümesinin kademeli olarak toparlanarak yüzde 3 orana ulaşabileceğini, enflasyonun ise yüzde 2'nin altında kalmayı sürdüreceğini söyledi.

ABD'nin bu yıl yüzde 3 büyüyebileceğini öngören Fisher, ancak her halükarda bunların tahminden ibaret olduğunu, modellerin karmaşıklıkları algılayamayacağını söyledi.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nde bu yıl oy hakkına sahip olmayan Fisher, Fed'in parasal genişleme önlemlerini en çok eleştiren isimlerden biri. Fisher, büyümeyi desteklemeye yönelik varlık alımların olası maliyetlerinin, yararlarının önüne geçmeye başladığını ileri sürdü.

Tahvil alım programının yararı giderek azalırken, maliyet potansiyelinin arttığına dikkat çeken Fisher, son parasal genişleme önlemlerini desteklemediğinin bir kez daha altını çizdi.

Faizleri baskılarken, başka yerde sorunlara neden oldukları düşüncesini dile getiren Fisher, "Avrupa, bizden çok daha kötü durumda ve ABD'ye bu nedenle çok fazla sermaye girişi oluyor" dedi.