Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong hisse senetleri, China Shipping Container Lines Co.'nun yeniden kar etmeye başlayacağını açıklamasının ardından değer kazanırken, ZTE Corp.'un değer kaybetmesi ile birlikte, son 19 ayın zirvesi yakınlarında, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor.

China Shipping yüzde 3.5 değer kazandı. China Vanke Property Overseas) Ltd., ana şirketin Döviz bazında hisse senetleri işlemlerini Hong Kong'a taşıyacağını duyurmasının ardından yüzde 19 yükseldi. Mobil telefon ekipmanları üreticisi ZTE, network projelerindeki gecikmelerden dolayı zarar tahmininde bulunmasının etkisi ile yüzde 1.2 değer kaybetti.

Hang Seng Endeksi, seans içinde yüzde 0.3 düşmesinin ardından toparlandı ve fazla değişmeyerek, Hong Kong saati ile 14:11'de 23,594.64 puana geldi. İşlem hacmi son 30 günün ortalamasının yüzde 33 altında. Endeksin işlem momentumunu ölçen 14 günlük RSI'ı ikinci gün üst üste 70 seviyesinin üzerine yükseldi. Bu seviyenin üzeri, bazı analistlere göre, endeksin çok kısa zamanda çık hızlı yükseldiğini işaret ediyor. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.1 yükselerek 12,119.95 puana geldi.

Hong Kong'da IG Investment Ltd. portföy yöneticisi Tim Leung, "Piyasa düz bir dorğruda harekt etmez," Bu, keskin bir rallinina rdından gelen konsolidasyon. Birçok insan karını realize etmek istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Hong Kong hisse sentlerinin gösterge endeksi 18 Ocak'ta, Çin'de ekonominin iki yıldır ilk kez hızlandığını gösteren veri sonrası, Haziran 2011'den bu yana en yüksek seviyesinde kapandı. Endekste işlem gören şirketlerin toplam piyasa değeri, bu şirketlerin tahmini karlarının toplamının 11.5 katı düzeyinde.  Bu oranlar,  Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi için 13.4 ve Stoxx Europe 600 Endeksi için 12.1 katı düzeylerinde.