Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:20'de güncellendi)

Yen dolar karşısında, Japonya Merkez Bankası'nın bugün başlayan ve iki gün sürecek toplantısı ile birlikte, Haziran 2010'dan bu yana gördüğü en düşük seviyesinden yükseldi.

Japonya para birimi, yeni Başbakan Shinzo Abe'nin baskısı ile karşılaşan Japonya Merkez Bankası'nın ekonomiyi resesyondan çıkarmak için parasal teşvikleri artıracağı spekülasyonu ile birlikte Ekim ayından bu yana değer kaybetmesinin ardından, 16 önemli para biriminin tümü karşısında yükseldi. . Teknik göstergeler, yendeki düşüşün abartılı olabileceğini işaret ediyor ve veriler, traderların yende son sekiz haftanın en az yükseliş beklentisinde olduğunu gösteriyor. İsveç kronu, Maliye Bakanı Anders Borg'un, ekonominin düşük para biriminden faydalanacağını işaret etmesinin ardından değer kaybetti. İsviçre frankı yükseldi.

Londra'da HSBC Holdings Plc Döviz stratejisti Daragh Maher, "Japonya Merkez Bankası'nın yarınki açıklamasında piyasa beklentilerinin ötesinde geçecek ne söyleyebileceğini görmek zor," dedi ve "Yendeki düşüş dikkate alındığında, bu, Japonya Merkez Bankası'nın toplantısı öncesi doğal bir pozisyon alma" değerlendirmesinde bulundu.

Yen dolar karşısında, 90.25 ile 23 Haziran 2010'dan bu yana en zayıf seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.5 değer kazanarak, Londra saati ile 15:07'de 89.69 seviyesine çıktı. Japonya para birimi euro karşısında yüzde 0.5 değerlenerek 119.37 euro seviyesine çıktı. Dolar euro karşısında fazla değişmeyerek 1.3309 dolar seviyesinde kaldı ve İsviçre frankı euro karşısında yüzde 0.4 değer kazanarak 1.2398 seviyesine geldi.

ABD finans piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı.

Bloomberg'in anketine katılan 23 ekonomistin tümü, Japonya Merkez Bankası'nın varlık alım programını genişletmesi bekleniyor. Ankete katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, varlık alım programının 10 trilyon yen artırılması bekleniyor. Başbakan Abe benzer miktarda harcama paketi açıkladı ve merkez bankasına enflasyon hedefini ikiye katlayarak yüzde 2'ye çıkarması çağrısında bulundu.

(17:20'de güncellendi)