Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

(15:30'da güncellendi)

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın duyurduğu tedbirlerin ekonomik büyümeyi desteklemede ve para birimnin değerini düşürmede yeterli olmayacağı spekülasyonu ile birlikte, dolar karşısındaki düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve son üç ayın en uzun süreli yükseliş dönemini gerçekleştirdi.

Yen, bu hafta açıklanacak olan ve Japonya Merkez Bankası'nın enflasyonu artırma çabalarının başarısız olduğunu göstermesi beklenen tüketici fiyatları endeksi verileri öncesi,16 önemli para biriminin 12'si karşısında değer kazandı. Merkez Bankası enflasyon hedefini dün yüzde 2'ye çıkardı. Güney Kore para birimi won dolar karşısında, maliye bakanının son yükselişlerin çok keskin olduğu uyarısında bulunmasının ardından düştü.

Londra'da Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. Döviz stratejisti Lee Hardman, "Yüzde 2 enflasyon hedefi hedefi belirlemek zaten cesur bir hareketti, ancak piyasayı ikna edebilmeleri için daha güvenilir politikalar uygulamaları gerek," dedi ve "Yenin yönü konusunda önemli etken, bu hedefi tutturmak için uygulanan politikanın etkinliğini piyasanın nasıl değerlendirdiği olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.1 değer kazanarak, New York saati ile 07:25'te 88.60 dolara geldi. Yen dolar karşısında son üç günde yüzde 1.8 değer kazandı ve 26 Kasım'dan bu yana en uzun süreli çıkış dönemini yaşadı. Japonya para birimi dolar karşısında 21 Ocak'ta 90.25 seviyesine gelerek, Haziran 2010'dan bu yana en zayıf seviyesini gördü. Yen euro karşısında fazla değişmeyerek 118.24 seviyesinde kalırken, Avrupa ortak para birimi yüzde 0.2 yükselerek 1.3347 dolara geldi.

(15:30'da güncellendi)