Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 162 milyon dolar ile Torunlar Gıda verdi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda (ÖİB), ÖİB Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 6 firma katıldı.

İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Aksu'nun verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD doları cinsinden alındı.

1 tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından 2 elemeli tur yapılacak, ardından açık artırmaya geçildi.

İhaleye, Eksim Yatırım Holding AŞ-GENPA Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ-MKS Marmara Entegre Kimya Sanayi AŞ, Fernas İnşaat AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Türkerler İnşaat Tur. Mad. Enerji Üretim Ticaret ve San AŞ- Gama Holding AŞ, Zorlu Holding AŞ ile Akfen Holding AŞ-STFA Yatırım Holding AŞ katıldı.

BAŞKENTGAZ'ın yüzde 100 oranındaki kamu hissesi ''blok satış'' yöntemiyle özelleştirildi.

Türkiye'nin ikinci büyük doğalgaz dağıtım şirketi olan Başkent Doğalgaz, 9 bin 161 kilometre dağıtım hattına, bin 100'ün üzerinde basınç düşürme istasyonuna, esnek ring sistemi ile düşük basınçlı güvenli dağıtım özelliğine sahip. Şirketin, 2037 yılına kadar geçerli dağıtım lisansı bulunuyor.