Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Yalova'daki AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş'ye ait elyaf fabrikasında sabah saatlerinde çıkan yangının tamamen kontrol altına alındığı bildirildi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 08.30 sularında mamul ambarında çıkan yangına ilişkin şunlar kaydedildi:

''Sabah 08.30 sularında Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Mamul Ambarı'nda çıkan yangına, teknik ekipler tarafından anında müdahale edilmiştir. Çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de yangının mamul ambarı dışına sıçramasını engellemiştir. Yangın tamamen kontrol altına alınmıştır.

Yangına neden olan unsurlar yetkililer tarafından araştırılmaktadır. Olayda can kaybı yaşanmamış olup, yaralı personelimiz bulunmamaktadır.''

Yalova-Karamürsel yolunda bulunan AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Fabrikası'nda, sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine itfaiye ve doğalgaz ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Doğalgaz ekipleri çevre güvenliği alırken, itfaiye ekipleri de yangın söndürme çalışmasına katıldı.

Bu arada elyaf deposunda çıktığı öne sürülen yangının büyüme ihtimaline karşın çevre ilçelerden takviye ekip istendiği bildirildi.

-Vali Civelek: "Can kaybımız yok"-

Yalova Valisi Esengül Civelek, AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Fabrikası'nda çıkan yangınla ilgili, ''Can kaybımız yok, yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor'' dedi.

Yalova-Karamürsel yolunda bulunan AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Fabrikası'na gelen Civelek, tesislerin içinde yaptığı incelemenin ardından, ''Sabah duyduğumuz olaydan dolayı üzüldüğümüzü ifade ediyorum. Yangın, elyaf deposunda çıkmış. Can kaybımız yok. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor'' diye konuştu.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve AKSA Yönetim Kurulu üyesi Celal Özel de yangının daha önemli yerlere ulaşmaması için tüm ekiplerin yoğun çaba gösterdiğini ve gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

Öte yandan yetkililer, alevlere yakın bölümde olan depolarda elyafların bulunması nedeniyle patlama ihtimallerine karşı güvenlik şeridi çekti. Vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı.

Çevre il ve ilçelerden itfaiye ekiplerinin destek amaçlı Yalova'ya doğru yola çıktığı belirtildi. Yangına helikopter desteği de istendi.

-AKSA'dan açıklama-

Yalova'daki AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş'ye ait elyaf fabrikasında sabah saatlerinde çıkan yangınla ilgili açıklama yapıldı.

Basın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamada, yangının 08.30 sıralarında mamul ambarında çıktığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

''27 Ocak 2013 Pazar günü sabah 08.30 sularında AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Mamul Ambarı'nda çıkan yangına, teknik ekipler tarafından anında müdahale edilmiştir. Çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de yangının mamul ambarı dışına sıçramaması için gerekli tüm tedbirleri almıştır. Bir can kaybı yaşanmamıştır ve yaralı personelimiz bulunmamaktadır.

Büyük bir oranda kontrol altına alınan yangına neden olan unsurlar, yetkililer tarafından araştırılmaktadır.''

AA