Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Merkez Bankası ve Maliye bakanlığının büyüme tahminlerini indirmelerinin ardından Uluslararası Para Fonu (IMF) de Asya'nın dördüncü büyük ekonomisi Güney Kore'nin 2013 büyüme tahminini aşağı çekmeye hazırlanıyor.

Güney Koreli yetkililer ie görüşmesinin ardından 2013'te ekonominin yüzde 3'lerde büyüyebileceğini söyleyen IMF Güney Kore temsilcisi Hoe Ee Khor, yeni tahminin ne zaman yayınlanabileceğine ilişkin bilgi vermedi.

Wondaki kazançlar ve yendeki zayıflamanın ihracatı olumsuz etkilemesi üzerine büyümeyi desteklemek için harekete geçen  Güney Kore hükümeti bütçe harcamalarının çoğunu yılın ilk yarısında yapıyor. Büyüme tahminini düşürmesi IMF'nin öngörüsünü, merkez bankasının yüzde 2.8 ve maliye bakanlığının yüzde 3 büyüme tahminlerine yaklaştıracak.

Won geçtiğimiz yıl yen karşısında yüzde 21'in üzerinde değerlenerek, Japonya'nın otomobil ve elektronik ihracatının, Güney Koreli'ler karşısındaki rekabetini destekledi. Won bugün Seul saati işe 9.27'de yen karşısında 12.03'ten işlem gördü.

Diğer yandan Khor, Asya'nın en büyük 4. ekonomisinin geçmiştekinden çok daha güçlü ve şoklara dayanıklı olmayı sürdürdüğünü vurguladı.