Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:45'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, ABD'de istihdamın arttığını gösteren veri sonrası ralli yaparken, Avrupa hisse senetleri son üç günde ilk kez yukarı yönde hareket etti. Bakır değer kazanırken, yen euro karşısında Nisan 2010'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, iki günlük düşüşünün ardından, New York saati ile 09:32'de yüzde 0.5 yukarıda seyrediyordu. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükseldi. İspanya hisselerinin göstergesi IBEX 35 Endeksi, açığa satış yasağının kalkmasının ardından son bir ayın en düşük seviyesine indi. Şanghay'da hisse senetleri, imalat sanayindeki genişleme ile birlikte, Ekim 2011'den bu yana en iyi haftasını geçirdi. Yen 16 önemli para biriminin 12'si karşısında değer kaybetti. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi iki baz puan düşerek yüzde 1.965 'e geldi. Bakır yüzde 0.4 yükseldi.

ABD'de tarım dışı istihdam, Aralık ayında yukarı yönde revize edildi ve Ocak ayında artış göstermeye devam etti. Euro Bölgesi imalat sanayi göstergesi ise 47.5'ten 47.9 seviyesine yükseldi. Hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları, Avrupa Merkez Bankası'nın, bankaların gelecek hafta acil kredilerin 3.5 milyar euroluk (4.8 milyar dolar) geri ödemesini yapacaklarını açıklaması sonrası kazançlarının bir kısmını geri verirken, iki yıl vadeli Alman tahvillerinin değer kazandı.

Philadelphia Trust Co. şef yatırım yetkilisi Richard Sichel, "İstihdam raporu köşenin dönüldüğünü gösteriyor," dedi ve "Önceki ayki verilerin yukarı revizyonu olumlu. ıl boyunca işe almaların artacağı yolunda işaretler var. Bu durum, iyi çıkan şirket karları ile birlikte, yatırımcıların beklentilerini destekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

(16:45'te güncellendi)