Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in imalat dışı hizmet PMI endeksi Ocak'ta perakende ve inşaat yardımlarının hükümetin toparlanma çabalarını desteklemesi sonucunda Ağustos'tan bu yana en hızlı büyümesine işaret etti.

Pekin'deki Ulusal İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Çin'de imalat dışı PMI endeksi Ocak'ta 56.1 puandan 56.2 puana çıktı.

Şanghay Bileşik Endeksi, Çin'in genişlemesini sürdürebileceği iyimserliği sayesinde geçtiğimiz hafta kaydettiği Ekim 2011'den bu yana en büyük haftalık rallisini genişletti. Hükümet daha sürdürebilir büyümeyi hedeflemesi ve sanayi üretimi rekor seviyede kirliliğe neden olmasıyla hizmet sektörü, tüketim odaklı ekonomiye geçilmesine yardımcı olabilir.

Ilımlı büyümenin devam ettiğini söyleyen Citigroup Inc.'in kıdemli Çin ekonomisti Ding Shuang, aşağı yönlü risklerin azalması ve enflasyon beklentilerinin artmasıyla politikaların gevşemeden daha nötr bir pozisyona kayabileceğini söyledi.

Şanghay Endeksi bugün 10:12 itibariyle yüzde 0.4 yükseldi. MSCı ASya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.7 yukarıda seyrediyor.

Ding, tüketici fiyatlarındaki artışın yıl sonunda yüzde 3.5'lere çıkacağını, ilk yarıda büyümenin ise yüzde 8'in üzerinde olacağını öngördü.