Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Steel Vine Investments LLC'nin teknik analizine göre, altın fiyatlarında volatilite sıkışması olarak adlandırılan durum, 16 ayı aşkın süreden sonra ilk kez ons başına 1,900 dolara doğru bir rallinin işaretini verebilir.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, 25 Temmuz'dan bu yana 200 dolarlık bir bantta kaldı ve bu hareket, Vine'ın şef yatırım yetkilisi Spencer Patton'a göre, değerli metalin sıçrayabileceği anlamına gelen ve daha düşük zirveler ve daha yüksek düşük seviyelerden oluşan daralan üçgen formasyonuna yol açıyor.

Chicago'dan telefon yoluyla değerlendirmelerde bulunan Patton,"Bir volatilite sıkışmasını kırdığımızda, kırılmanın olduğu yönde büyük bir hareket gerçekleşir ve ihtimaller yukarı yönü gösteriyor," dedi ve "Formasyon, kırılmanın yakın olduğunu işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Nisan vadeli altın kontratları , 25 Temmuz'da ons başına 1,596.90 seviyesine kadar düştükten sonra, 5 Ekim'de yedi ayın zirvesi olan ons başına 1,801.80 dolara çıktı. Kontrat dün New York'ta öğle saatlerinde yüzde 0.2 düşüşle 1,676.10 dolar seviyesinde seyrediyordu ve bugün 1,670.75 dolara geriledi. Patton'a göre, Ağustos ayına kadar, fiyatlar, yüzde 13 ralli yaparak, 1,900 dolar ile, 1,923.70 dolar ile tarihinin en yüksek seviyesine çıktığı 6 Eylül 2011'den bu yana en yüksek seviyesini görebilir.

Altın geçen yıl, Çin'den ABD'ye, önemli merkez bankalarının ekonomilerini desteklemeye yönelik adımlar atması ile birlikte,  yüzde 7 yükseldi ve böylelikle 12 yıl üst üste değer kazanmış oldu.