Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

10 yıllık ABD tahvilleri, Avrupa Birliği'nde (AB) bütçe daraltma çabalarının bölge ekonomisinin genişlemesinde olumsuz rol oynayabileceği endişelerinin güvenli varlıklara olan talebi artırmasıyla yükselişini 3. güne taşıdı.

Tahvil faizi ABD'nin dış açığının Aralık ayında beklentilerin üzerinde daraldığını gösteren verilere rağmen iki haftanın en düşük seviyesine yaklaştı. Hazine tahvilleri günün erken saatlerinde Alman ihracatının Aralık ayında beklenenden daha zayıf güçlendiğini gösteren veriler üzerine yükseldi. 10 yıllık gösterge tahvil faizleri son iki ayın en sert haftalık düşüşüne doğru ilerliyor.

New York merkezli Guggenheim Partners LLC ABD hükümet direktörü Jason Rogan, "Avrupa'ya yönelik endişeler piyasayı biraz artırmış gibi görünüyor ve faizlerin ardındaki asıl neden de bu gibi görünüyor. Piyasa, yüzde 2 seviyesi etrafına merkezlenmiş gibi görünüyor" dedi.

10 yıllık gösterge tahvil faizi 1 baz puan düşerek New York saatiyle 08:54'te yüzde 1.95 oldu. Faiz 1 Şubat'ta yüzde 1.92'ye gerileyerek 25 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bu hafta ise tahvil faizleri 7 baz puan düştü.