Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Connecticut başsavcısı tarafından yapılan açıklamaya göre uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'u mortgage ürünleri üzerine gerçekleştirdiği reytinglerden dolayı dava eden eyaletlerin sayısı artabilir.

Bir multi eyalet koalisyonunu yöneten Başsavcı George Jepsen, S&P'nin bağlı olduğu McGraw-Hill Cos.'u dava eden 16 eyalete ilaven daha fazla eyaletin bu davaya katılabileceğini dile getirdi. Jepsen, "Bazı eyaletlerin bunu gözden geçirdiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Adalet Bakanlığı, S&P'yi 4 Şubat'ta dava ederken, şirketin mortgage destekli tahvillere şişirilmiş reytingler vererek yatırımcıları yanılttığını iddia etmişti.

Standard & Poor's şirketi daha önce Connecticut, Mississipi ve Illinois tarafından dava edilmişti. Columbia Bölgesi ve 13 diğer eyalet de Adalet Bakanlığı'na katılarak S&P'yi mahkemeye verdi. Connecticut'ın ayrıca Moody's Investors Service'e karşı şu an beklemede olan bir davası var.

Jepsen kaç tane eyaletin dava açmayı düşündüğü ve yetkililerin Moody's ile Fitch'i araştırıp araştırmadığı konusunda ise bilgi vermedi.