Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rajoy ve partisi Popular Party'nin (PP) gizli bir hesapla para kaçırdığı iddialarının İspanyol El Pais gazetesinde yer almasının ardından büyük bir baskı altında kalan PP liderleri, kabul etmedikleri suçlamalara Başbakan Rajoy'un geçtiğimiz 10 yıla ait vergi beyanatlarını erişilebilir yaparak cevap verdi.

El Pais'in rüşvet göstergesi olarak yayımladığı belgelere göre, PP liderleri çoğunluğu inşaat fırmaları ve farklı bireylerden oluşan bir fon yaratarak, partinin kıdemli liderlerine bu fon üzerinden yaptılar. Öte yandan belgeler, Rajoy'un tek başına 1997-2008 yılları arasında 322 bin 231 euro aldığını iddia ediyor. PP muhasebecisi Luis Barcenas ise bu belgelerin yanlış olduğunu iddia ediyor.

Financial Times'ın haberine göre Cumartesi açıklanan belgeler ise Rajoy'un Başbakan olmasının ardından gelirinde keskin bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Aralık ayında göreve geldiği 2011 yılı için 239 bin 084 euro yıllık gelir beyan eden Rajoy, Başbakan olduktan sonra 2012 yılı için 72 bin 600 euro gelir beyanında bulundu. İspanya Başbakanı, maaşının yanında emlak varlıkları ve elinde bulunan tahvillerden gelir sağladığını beyan etti.