Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

"Birliğin Devleti" başlıklı ulusa sesleniş konuşmasında ABD Başkanı Barack Obama,ilk başkanlık dönemine damga vuran ekonomik konulara dikkat çekerek, istihdam yaratımı ve Amerikalı ailelerin sorunlarına eğilecek.

Kıdemli yetkililerden biri Obama'nın altyapı, temiz enerji ve eğitim harcamalarının artırılmasına yönelik teklif vereceğini söyledi. Obama'nın aynı zamanda yemin töreninde paylaştığı ajandasına da vurgu yaparak, Kongre'ye göçmenlik, silah kontrolü ve iklimsel değişim konularına değineceği tahmin ediliyor.

Temsilciler Meclisi Demokratlar'ının geçtiğimiz haftaki toplantısında 12 Şubat tarihinde yapacağı konuşmasının taslağını paylaşan Obama, "herkese fayda sağlayan bir ekonomiyi" savundu ve "ABD'de istihdam yaratımına odaklanıldığından emin olmak için çalışacağını" dile getirdi.

Son işsizlik rakamının ABD'nin istihdam yaratımındaki yavaşlığın sürdüğüne işaret etmesiyle Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, seçim sonrası mesajlarında ekonomi vurgularıyla öne çıkıyor. ABD'de tarımdışı istihdam Ocak'ta 157 bin kişilik artış kaydederek hızlandı, ancak işsizlik oranıyüzdr 7.8'den yüzde 7.9'a çıktı.

ABD ekonomisi 2012'nin son çeyreğinde yüzde 0.1 daraldı.