Advertisement

Spor Toto Süper Lig'deki karşılaşmada lider Galatasaray, Medical Park Antalyaspor'u 2-0 yendi.

8. dakikada Galatasaray öne geçti. Hamit Altıntop'un uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında Semih Kaya'ya çarpan top uygun durumdaki Burak Yılmaz'ın önüne düştü. Burak, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

35. dakikada Mehmet Eren'in pasında soldan ceza sahasına giren Aissati'nin ortasında kale önünde Dany, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

44. dakikada Amrabat'ın soldan ortasında savunmadan seken top, ceza sahası dışında sağ çaprazda bulunan Sabri'ye geldi. Bu futbolcunun düzelterek yaptığı sert vuruşta, kaleci Hakan meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

62. dakikada Burak Yılmaz, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Medical Park Antalyaspor'un savunmadan çıkmaya çalıştığı sırada Zeki'den topu kapan Amrabat, ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Burak Yılmaz'ı gördü. Golcü futbolcu, kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sol ayağıyla sert bir vuruş yaparak, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.

72. dakikada Sabri'nin ceza alanı dışında sağ çaprazdan attığı sert şutta, top az farkla yandan auta gitti.

74. dakikada sol çaprazdan Amrabat'ın attığı şutta, top yandan auta çıktı.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Galatasaray karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Mehmet Metin

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Dany, Riera, Hamit Altıntop (Dk. 86 Engin Baytar), Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş, Amrabat (Dk. 80 Umut Bulut), Sneijder (Dk. 81 Emre Çolak), Burak Yılmaz

Medical Park Antalyaspor: Hakan Arıkan, Ali Tandoğan, Deniz Barış, Musa Nizam, Ergün Teber, Emrah Başsan (Dk. 71 İbrahim Dağaşan), Uğur İnceman, Zeki Yıldırım (Dk. 86 Okan Özçelik), Mehmet Eren Boyraz, Aissati, Diarra (Dk. 65 Isaac)

Goller: Dk. 8 ve Dk. 62 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 29 Amrabat, Dk. 88 Yekta Kurtuluş, Dk. 89 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 73 Uğur İnceman (Medical Park Antalyaspor)

-Terim: ''Önemli bir 3 puan aldık. Bu galibiyet, önümüzdeki maçlar ve iddiamız adına gerekliydi''-

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de 2-0 kazandıkları Medical Park Antalyaspor maçındaki performanslarının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, oyuncularının çok iyi bir maç çıkarttığını vurgulayarak, ''Zaman zaman yüksek tempoyla, zaman zaman ise düşük tempoyla oynadılar ama kontrolü hiç kaybetmediler. Bu bizim için çok önemli. Rakibinin hiçbir pozisyonu olmadı. Muslera'nın yere düştüğünü dahi hatırlamıyorum. Sonuç olarak önemli bir 3 puan aldık. Bu galibiyet, önümüzdeki maçlar ve iddiamız adına gerekliydi'' dedi.

Sneijder'in takıma girişiyle sistemde bazı değişiklikler olduğu yönündeki bir soru üzerine Terim, ''Biz oyun anlayışımızdan feragat etmedik. Sadece Sneijder biraz daha geride oynadı. Bugünkü uygulamayı oyuncularımın hepsi doğru oynadılar. Galip gelmesi gereken bir takım gibi oynadılar ve oyunu domine ettiler. Rakibimizin pozisyonu yok, bizim hayıflanacağımız birçok pozisyonumuz var. Lig ikincisiyle daha iyi nasıl oynanabilir. Kolay bir rakip değil Medical Park Antalyaspor. Bence oyuncularım önemli övgüleri hak ediyor. İyi oyunun hakkını vermek lazım. Yiğidin hakkını yiğide vermeliyiz. Kötü oynamadığımız zaman da zaten bunu söylüyoruz'' cevabını verdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Schalke 04'ün Bayern Münih'e 4-0 yenildiği maçı yerinde izlediğinin hatırlatılması üzerine Terim, ''Dün Münih'teydim ve sabaha karşı geldim. Maçta 5-6 oyuncuları eksikti. Şampiyonlar Ligi'ndeki maçımızda böyle olmayacaklardır. Onun ciddiyeti ve önemi farklı. Bazı oyuncularını riske atmamak için yedek oturtup, kısa süre oynattılar. Onların da hedefi Galatasaray maçı ve o maç farklı olacaktır'' ifadelerini kullandı.

-''Sabri böyle devam etsin, formül bulmak bizim işimiz''-

Fatih Terim, Emmanuel Eboue'nin dönmesiyle savunmanın solundaki yerini kaptırması beklenen Sabri Sarıoğlu'nun bugünkü başarılı performansı sonrası, nasıl bir tercih yapacağıyla ilgili olarak yöneltilen bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Sabri'nin zaten böyle olması lazım. Bugün verdiği örnek profesyonelce ve doğrusu da budur. Zaman zaman üzülmüştür, kırılmıştır ama çalışanın hakkını benden önce Allah veriyor zaten. Biz de vesile oluyoruz. Hiçbir zaman herkes eşit değildir ama adil olmak gerekir. Ben de elimden geldiği kadar adil olmaya çalışıyorum. Sabri de önemli bir örnek vermiştir. Böyle devam etsin, formül bulmak bizim işimiz. Herkes formda olsun sıkıntıya biz girelim. Onunki, Galatasaray takımı kaptanlığına yakışır bir duruştur. Gerektiği zaman oturacak, gerektiği zaman 18'e girmeyecek, gerektiği zaman da sahada olacak ve aslanlar gibi oynayacak. Bu vasıflarını gördüğüm için ben onu 18 yaşında takıma oynattım.''

-''Burak doğru mesajı almış''-

Sarı-kırmızılı teknik adam, forma bulamadığı iki maçın ardından Medical Park Antalyaspor'a 2 gol birden atan Burak Yılmaz'la ilgili olarak, oyuncunun doğru mesajı aldığını söyledi.

Forma giymediği dönemde ve Drogba'nın transferi sonrası takımdan gönderileceği şeklinde haberler çıkan Burak'ın, attığı gollerle en iyi cevabı verdiğini kaydeden Terim, ''Burak'a ben ilk günden beri bir şeyler söylüyorum. En önemlisi, ileride baskıyı başlatan, mücadele eden Burak olması. Demek ki doğru mesajı almış. Onun adına çok sevindim. Ben takımda 4 santrfor varken Burak'ı Galatasaray'a istedim. Ancak bazen bazı oyuncuların anlama şekli budur. 'Gözden çıkardık' diye bir şey yok. Bugünkü Burak olursa, aferin ona. İki maç rötarlı oldu ama bunu kapatırız. 27 yaşındaki bir oyuncunun çok daha önemli yerlere gitmesi için, böyle olması gerekli'' şeklinde konuştu.

Takım içinde oyunculara farklı sistemlerde yer açabileceklerini dile getiren Terim, ''Burak, Drogba ile oynayabilir, sağda veya solda oynayabilir. Arkalarında Umut ve Elmander var. Değişerek oynayabilirler. Biri çıkar başkası girer. Sneijder'i başka bir mevkide oynatabiliriz. Onlar oynasın, bu problemler de bizim olsun'' dedi.

-Tahkim Kurulu kararına tepki-

Fatih Terim, rakibe tükürdüğü gerekçesiyle 4 maç ceza alan Felipe Melo'nun cezasının onanması konusunda ise şunları söyledi:

''Yöneticilerimiz gerekenleri söylediler ama olayları izlediğimizden, her hareketi net olarak incelediğimizden, insanları da takip ettiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Schalke 04 maçından 3 gün önce cezası bitecek. Yapılmış bir suç varsa kimseyi ilgilendirmez bu. Ancak gerekçesi de çok hoş, hala da çözmüş değilim. Bir komedidir gidiyor. Gerekçe çok enteresan. 'Böyle bir şey yok ama suçsuzluğunu ispat et' gibi. Melo olsa da olmasa da Galatasaray, Schalke 04 maçını en iyi şekilde oynayacaktır.''

-Özdilek:''Beklentinin çok altındaydık''-

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 2-0 yenildikleri karşılaşmada, beklentilerin altında bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Özdilek, Galatasaray ile yaptıkları mücadelenin futbol adına iyi bir karşılaşma olmadığını dile getirerek, ''Hem rakip hem biz beklentinin çok uzağındaydık. Biz kendi adımıza beklentinin çok altındaydık'' dedi.

Mehmet Özdilek, 6 oyuncudan yoksun mücadele ettiklerini vurgulayarak, ''6 oyuncumuz yok. Bunu mazeret olarak söylemiyoruz ama böyle üst seviyedeki müsabakalarda oyuncular, bizim için önemli hale geliyor. Pozisyon zenginliği yok, üretmekte çok etkin değildik. Rakibe pozisyon vermedik, kaptırdığımız toplardan 2 gol yedik. Neticesinde mağlup olduk, bizim için iyi olmadı'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın Sneijder ve Drogba transferlerinin lige nasıl yansıyacağının sorulması üzerine Mehmet Özdilek, yıldız oyuncuların Türkiye'ye gelmesinin futbol adına önemli olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

''Bu ligde çok büyük farklılıkların olduğuna inanmıyorum. Bu sene ortaya konan tablo bunu destekliyor. Bizim oyuncu zenginliği açısından çok geniş bir kadromuz yok. 20 oyuncumuz var, bunların 6'sı sakat. Bu akşam bu eksikliği çok fazla hissettik. Galatasaray takımı oyuncu kadrosuyla bu ligin üzerinde. Sneijder ve Drogba gelmese de mevcut kadro bu ligin üstünde. Tabi hedefler büyük takımlarda bitmiyor. O hedefler doğrultusunda transfer yapıyorlar. Biz de kendi bütçemizle bu ligde iyi futbol adına mücadele ediyoruz. Bu haftaya kadar iyi geldik, bulunduğumuz konum beklentilerimizin üzerinde.''

Sezon başında ligi ilk 8 arasında bitirme gibi bir hedeflerinin olduğunu vurgulayan Mehmet Özdilek, ''Tabi gelebilecek her hedefe de hazırlıklıyız, 'hayır' deme şansımız yok. Kupada yarı final, final oynamaya çalışacağız. Ligde de buralarda kalabilmek için var gücümüzle çalışacağız'' diyerek sözlerini tamamladı.

-Futbolcu görüşleri-

Medical Park Antalyaspor'un tecrübeli futbolcusu Deniz Barış, güçlü bir rakibe karşı mücadele ettiklerini belirterek, ''Daha önceki oyunlarımızı ortaya koysaydık, farklı bir skor olabilirdi. Ancak bugün iyi oynamadık ve mağlup olduk. Galatasaray haklı bir galibiyet aldı'' dedi.

Ali Tandoğan ise savunmada iyi oynadıklarını, Galatasaray'a fazla pozisyon vermediklerini ama hücumda istediklerini yapamadıklarını dile getirdi.

-Galatasaray, liderlik koltuğunda 5 puanlık farkı korudu-

Spor Toto Süper Lig'de 21. haftayı 2-0'lık Medical Park Antalyaspor galibiyetiyle kapatan lider Galatasaray, zirvedeki puan farkını korudu.

Burak Yılmaz'ın attığı 2 golle rakibini geçen ve 3 maç sonra kalesinde gol görmeden bir müsabaka tamamlayan sarı-kırmızılılar, en yakın rakibi Beşiktaş'ın 5 puan önünde, zirvede 40 puana ulaştı.

Sarı-kırmızılı ekip, geride kalan haftada Bursaspor deplasmanında yitirdiği 2 puanın ardından taraftarı önünde moral buldu ve gelecek haftaki Akhisar Belediyespor mücadelesi öncesi de moral kazandı.

-Burak Yılmaz 11 gole ulaştı-

Medical Park Antalyaspor'a attığı 2 golle galibiyetin baş mimarı olan Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı formayla ligde 11 gole ulaştı.

Ligde en son 5. haftada yine Türk Telekom Arena'da oynanan Akhisar Belediyespor maçında 2 gol birden bulan Burak, son haftalardaki performansına yönelik eleştirilere de yanıt vermiş oldu.

Drogba'nın transferiyle takımda eskisi kadar forma giyemeyeceği ileri sürülen golcü futbolcu, ne kadar önemli bir gol silahı olduğunu tekrar kanıtladı.

-Sneijder göz doldurdu-

Sarı-kırmızılı formayla ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan Wesley Snijder, Medical Park Antalyaspor maçındaki futboluyla göz doldurdu.

İlk iki maçında oldukça tutuk gözüken Hollandalı futbolcu, yavaş yavaş form grafiğini yükseltirken, sarı-kırmızılı camianın beklentilerini de karşılamaya başladı.

-TFF Başkanı Demirören'e tepki-

Galatasaray taraftarları, Tahkim Kurulu'nun Melo'ya verilen 4 maçlık cezayı onamasının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'e yönelik tepkilerine yeniden başladı.

Medical Park Antalyaspor maçının öncesinde ve karşılaşma esnasında tribünlerden sık sık, ''Yeter Yıldırım Demirören'' tezahüratları yükseldi.

-Fatih Terim'den, Deniz Barış'a tepki-

Karşılaşmanın ikinci yarısında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Medical Park Antalyasporlu oyuncu Deniz Barış'a tepki gösterdi.

Burak Yılmaz ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Deniz Barış'ın pozisyonuna hakem Barış Şimşek faul çalarken, pozisyona yakın olan Fatih Terim, oyuncuya kendini attığını işaret etti.

Aralarında geçen diyaloğun ardından Terim, bu kez oyuncuya sert bir şekilde tepki gösterdi.

-Sabri Sarıoğlu'nun performansı alkış aldı-

Galatasaray'da Eboue'nin Afrika Uluslar Kupası maçlarına gitmesinin ardından forma şansı bulmaya başlayan Sabri Sarıoğlu'nun Medical Park Antalyaspor karşısındaki performansı tribünlerden alkış aldı.

Maçta başarılı bir oyun ortaya koyan Sabri Sarıoğlu, maç bitiminde taraftarların alkışları ve tezahüratlarıyla moral buldu.

Yapılan tezahüratlar üzerine orta sahaya giden oyuncu, tüm stada ''Üçlü'' çektirdikten sonra soyunma odasının yolunu tuttu.

-Tribünde ışık şov-

Galatasaray taraftarları, Burak Yılmaz'ın ikinci golünün ardından Türk Telekom Arena tribünlerinde ışık gösterisi yaptı.

Gol sonrası cep telefonlarının ışığını açan binlerce taraftar, tribünlerde hoş bir görüntü yarattı.

Öte yandan, sarı-kırmızılı ekibin yeni transferi Drogba'nın da maçı izlediği locadan bu ışık gösterisini cep telefonuyla kaydettiği görüldü.

-Burak Yılmaz ''Dalya'' yaptı-

Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray-Medical Park Antalyaspor maçında rakip ağları 2 kez havalandıran sarı-kırmızılı oyuncu Burak Yılmaz, lig kariyerinde 100 gole ulaştı.

Sarı-kırmızılı futbolcu, kariyerinde Antalyaspor, Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Trabzonspor ve Galatasaray formalarıyla 1. Lig ve Süper Lig'de çıktığı 238 resmi maçta, rakip ağları 100 kez havalandırmayı başardı.

1. Lig'de 2002-2006 yıllarda toplam 4 sezon Antalyaspor forması giyen Burak, 70 maçta 18 gol attı.

Golcü futbolcu, 2006 yılından sonra Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Trabzonspor ve Galatasaray formalarıyla Süper Lig'de çıktığı 168 maçta 82 gol kaydetti.

Kariyerinin en iyi dönemini 55 gol attığı Trabzonspor'da geçiren Burak Yılmaz'ın, formasını giyip de gol atamadığı tek kulüp ise Fenerbahçe oldu.

-Burak'ın 1. Lig ve Süper Lig kariyeri-

Burak Yılmaz'ın bugüne kadar forma giydiği 7 ayrı kulüpteki maç ve gol performansları şöyle oldu:

Sezon Kulüp Maç Gol

------------------------------------

2002-2006 Antalyaspor 70 18

2006-2008 Beşiktaş 39 6

2008 Manisaspor 17 9

2009 Fenerbahçe 6 -

2010 Eskişehirspor 14 1

2010-2012 Trabzonspor 75 55

2012-2013 Galatasaray 17 11

-----------------------------------

Toplam 238 100

Diğer yandan, Burak Yılmaz'ın milli takım kariyerinde de (A) Milli Takım'da 6, A2 Milli Takımı'nda 1 ve 17 Yaş Altı Milli Takımı'nda ise 1 golü bulunuyor.

-Dürüst: ''Sezon başından beri oynadığımız en iyi oyunlardan biriydi''-

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, 2-0 kazandıkları Medical Park Antalyaspor maçında sezon başından beri en iyi oyunlarından birini sergilediklerini söyledi.

Mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Ali Dürüst, kendi sahalarında güçlü bir takımla oynadıklarını belirterek, ''Karşılaşmanın geneline baktığımız zaman, maçın hakimi bizdik. Sezon başından beri oynadığımız en iyi oyunlardan biriydi. Topla oynama yüzdesi ve pozisyon anlamında üstündük. Daha fazla gol atabilirdik, ama olmadı'' diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın yeni transferi Didier Drogba'nın mücadeleyi tribünden takip ettiğini hatırlatan Dürüst, ''Drogba, buradaki havayı teneffüs etti. Dolayısıyla gelmiş olduğu takımın, seyircinin ne kadar önemli ve özel olduğunu gördü. Bir de galip geldiğimiz için mutlu oldu'' ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Arena'nın protokol sorumluları ile Medical Park Antalyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri arasında tribünde gerginlik yaşandığı şeklinde iddiaların olduğunun sorulması üzerine Ali Dürüst, ''Herhalde Şeref Tribünü'nde olan bir olaydı. Biz görmedik'' şeklinde konuştu.

-Hamit Altıntop: ''Bugün kazandığımız 3 puan, 6 puan değerinde''-

Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop, Medical Park Antalyaspor karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Akdeniz ekibini 2-0 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan milli futbolcu, son haftalarda önemli puanlar kaybettiklerini dile getirerek, ''Bugün kazandığımız 3 puan, 6 puan değerinde. Tabi bunun devamını getirmek lazım. Saha içinde ihtiyacımız olan şeyleri gösterdik. Farklı bir formasyonla oynadık. Önemli olan 3 puandı. Sonuçta Medical Park Antalyaspor pozisyon bulmadı. Bu da ne kadar inandığımızı ve konsantre olduğumu gösterdi'' diye konuştu.

Hamit Altıntop, bir soru üzerine yeni transferler Sneijder ve Drogba'nın kadro kalitelerini attırdığını anlatarak, ''Kadro kaliteli olursa, daha büyük bir rekabet olur. Bunu, bugün Burak ile gördük. Hoca tercihini Sabri'de kullandı, bunu da gördük. Son haftalarda Sabri başarılı oynadı. Farklı sistemlerde oynamak çok önemli. Hocamızın kalitesiyle, farklı oyuncularla bunu yapma ihtimalimiz çok büyük'' diye konuştu.

Basın toplantısında takım tercümanı Mert Çetin'in de gelmesi üzerine gurbetçi futbolcu, konuşmasına başlamadan önce ''Mert benim için geldi, Almanca konuşacağım'' şeklinde espri yaptı.

-Semih: ''Galip geldiğimiz için çok mutluyum''-

Galatasaray'ın savunma oyuncusu Semih Kaya ise Medical Park Antalyaspor karşısında sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

''Takım arkadaşlarımı, ağabeylerimi tebrik etmek istiyorum. Gerçekten bugün farklı bir mücadele sergilediğimizi düşünüyorum. Farklı bir sistemde oynadık. Bunu sahaya iyi bir şekilde yansıttığımızı düşünüyorum. Deplasmanlarda bu sezon bayağı bir puan kaybettik. Kendi evimizde mağlup olmuyoruz. Deplasmandaki şansızlığımızı da kıracağımızı düşünüyorum. Umarım ileriki haftalarda daha iyi bir Galatasaray izletiriz.''