Advertisement

Spor Toto Süper Lig Fenerbahçe deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yendi.

3. dakikada Gökhan'ın sağ kanattan yaptığı ortada, Baroni ceza sahasında topu Sow'un önüne indirdi. Sow'un vuruşunda top üstten dışarı gitti.

19. dakikada Baroni'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde yükselen Sow'un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

24. dakikada Sow'un ceza sahasının dışından yaptığı düzgün vuruşta, Mersin İdmanyurdu kalecisi Bicik topu kornere çeldi.

32. dakikada Ivan de Souza'nın soldan yaptığı ortada, Ozokwo'un kafa vuruşunda top Volkan'da kaldı.

32. dakikada Kuyt'un sağ kanatta aut çizgisinden çevirdiği topla ceza sahası içinde buluşan Emre'nin sert şutunda, kaleci Bicik meşin yuvarlağı kornere attı.

38. dakikada ceza sahası çizgisi yakınlarındaki serbest vuruşu direkt kaleye gönderen Culio'nun şutunda, Volkan topu kornere çeldi. Kornerden gelen topu Stepanov kafayla altı pasa indirdi, Nobre'nin rövaşatasında top yandan auta çıktı.

45. dakikada Emre'nin vuruşunu Mersin İdmanyurdu kalecisi Bicik çeldi. Dönen topu kafayla tamamlayan Webo takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile bitti.

55. dakikada Sow'un sağ kanattan yerden verdiği pasla ceza sahası içinde buluşan Webo'nun dönerek vuruşunda, meşin yuvarlak defans oyuncularından döndü.

57. dakikada Webo'nun soldan verdiği pasta gelişine vuran Sow, topu yandan dışarı attı.

84. dakikada Semih'in ceza sahasının solundan çektiği şutta, top rakip defansa çarparak kornere gitti.

Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu karşısında maçı 1-0 önde tamamladı.

Bu arada, maçın son dakikalarında Fenerbahçe tribünlerindeki bazı taraftar ''15 sene oldu Aziz istifa'', ''Yönetim istifa'', ''Fenerbahçe babanın çiftliği değil'' şeklinde tezahürat yaptı.

Stat: Tevfik Sırrı Gür

Hakemler: Özgür Yankaya, Muhittin Gürses, İsmail Şencan

Mersin İdmanyurdu: Bicik, Murat Ceylan, Stepanov, Ivan de Souza, Ozokwo, Culio (Dk. 59 Lawal), Nobre (Dk. 64 Mehmet Yıldız), Burhan, Mitrovic, Hakan (Dk. 73 Tanju), Serkan

Fenerbahçe: Volkan, Egemen, Bekir, Sow, Kuyt (Dk. 71 Mehmet Topal), Meireles, Baroni (Dk. 46 Caner), Emre, Ziegler, Gökhan, Webo (Dk. 82 Semih)

Gol: Dk. 45 Webo (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 82 Lawal (Mersin İdmanyurdu) Dk. 89 Meireles (Fenerbahçe)

-Kocaman: ''Taraftara bir mesaj vermenin sanki bir anlamı yok gibi gözüküyor. Çünkü herkes kendi oyununu oynuyor bizim dünyamızda''-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ''Taraftara bir mesaj vermenin sanki bir anlamı yok gibi gözüküyor çünkü herkes kendi oyununu oynuyor bizim dünyamızda'' dedi.

Kocaman, 1-0 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçından sonra düzenlenen basın toplantısında, geçen haftaki mağlubiyetin ardından puan farkını düşürmek için önemli bir maça çıktıklarını belirterek, maça da bu düşünce ile başladıklarını söyledi.

Maçın başında hücumda yeterli gözüktüklerini ancak bu durumun bir taraftan da handikapları olduğunu anlatan Kocaman, ''Özellikle ilk yarıda oyunun kenarlarından kaynaklanan zaaflarımızdan dolayı oyunu kontrol etme ve baskıyı artırma şansını çok yakalayamadık. Devrenin sonunda gelen gol hem maça hem de 3 puana bağladı. İlk yarı oyunun kontrolü tamamen elimizdeydi. Farkı artırma imkanı da bulduk ama bunları değerlendiremedik'' diye konuştu.

Kocaman, önümüzdeki haftaların her takım için puan kayıplarına açık olacağını ve en az puan kaybedenin avantaj sağlayacağını ifade etti.

Bir gazetecinin ''Son zamanlarda Fenerbahçe'de saha dışında bölünmüşlük söz konusu. Bu sizi nasıl etkiliyor, taraftara mesajınız olacak mı?'' sorusu üzerine Kocaman, şöyle konuştu:

''Taraftara bir mesaj vermenin sanki bir anlamı yok gibi gözüküyor çünkü herkes kendi oyununu oynuyor bizim dünyamızda. Fenerbahçe'de de Türk futbolunda da herkes kendi oyununu oynuyor. Dolayısıyla verdiğimiz mesajların yerine gitmeme ihtimali çok daha yüksek olduğu için konuşmanın anlamı yok. Ben devre arasında transferle ilgili soruya verdiğim yanıt gibi, 'Bizim en büyük transferimiz, en büyük gücü olan Fenerbahçe'nin birliğini sağlamak' demiştim. Bu konuda yol almadığımız gözüküyor. Dolayısıyla sözlerimizin de bir anlamı olmadığını görüyoruz. Onun için yaşayarak göreceğiz. Biz Türkler yaşayarak öğreniyoruz bazı şeyleri. Fenerbahçeliler olarak da bu şekilde öğreneceğiz gibi gözüküyor. Yanlış ama ne desek boş.''

Kocaman, 18 kişilik kadro dışında kalan oyuncuların hatırlatılması üzerine ise oyundan ziyade oyun dışı ile ilgili olunduğunu dile getirerek, ''Onun için hiçbir gelişme olmuyor, aynı şeylerle boğuşup duruyoruz. Ne yaparsam yapayım, hangi matematiği yaparsam yapayım 9 tane futbolcu bunun dışında kalacak. Artık biraz daha bu işi yapanların inisiyatifine bıraksak, oyuna baksak, oyunla ilgili konuşsak sanki daha iyi olacak gibi. Ama bu sözleri söylemek de anlamsız. Bizim hayatımız böyle'' dedi.

Kocaman, kendisi hakkında yapılan eleştirilerden etkilenip etkilenmediğinin sorulması üzerine, ''Buna yanıt vermeyeceğim. Hayatımı devam ettirmeye çalışıyorum, zihin ve ruhsal sağlığımı koruyarak'' diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde yapacakları BATE Borisov maçını da değerlendiren Kocaman, rakibin uzun süredir resmi maç trafiğinin dışında kalmasının bir avantaj sağladığını, dezavantaj olarak ise rakibin seviyesi düşük bir ekip olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

-Bulak: ''Oyunu berabere bitirebilirdik''-

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, 1-0 mağlup oldukları Fenerbahçe maçıyla ilgili, ''Oyunu berabere bitirebilirdik'' dedi.

Bulak, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın birkaç bölümde irdelenmesi gerektiğini söyledi. Maç öncesinde, çok pas yapıp, kenardan oynayarak Fenerbahçe'yi yenmeyi planladıklarını ifade eden Bulak, şöyle devam etti:

''Özellikle kenar oyunu oynadığımızda, 35 ile 45. dakikalar arasında gol atıp oyunu lehimize çevirebilirdik. Ama başarılı olamadık. Sonrasında ise Fenerbahçe gibi takımlara karşı 1-0 geriye düştükten sonra oyun oynamak daha zor. Üstelik bir de son saniyede gol yiyorsanız, moral olarak ister istemez etkileniyorsunuz.''

İkinci yarıyı ''temposu düşük bir oyundu'' diye nitelendiren Bulak, şunları kaydetti:

''1-0 galibiyet, Fenerbahçe'yi daha iyi pas yapar hale getirdi ve bizi daha risk edici oyun oynamaya zorladı. İkinci yarıda çok üretken değildik, oyunu kenarlara taşıyamadık ve gol üretip pozisyon bulamadık. Fenerbahçe bizi bir kaç kez kontra atakta yakaladı. Ama yine de oyunu berabere bitirebilirdik. İlk yarıya baktığımızda çok tempolu bir oyun. Rakibi zorlayan, baskı altına alan ve sürekli hücum düşünen bir Mersin İdmanyurdu vardı. Maalesef bugün kazanamadık, kaybettik. Rakibimizi tebrik ediyorum.''

Bulak, Sivasspor mağlubiyetinden dolayı Fenerbahçe'nin üzerinde baskı olduğunu dile getirerek, ''Olumlu veya olumsuz yapılan baskılar bugünkü maça daha farklı yansıdı. Çünkü Fenerbahçe oldukça istekli ve arzuluydu. Fenerbahçe'nin geçen hafta kaybetmesi, bizim aleyhimize oldu'' dedi.

Her şeye rağmen oyuncularını kutlayan Bulak, ''Oyuncularım istekli oynadılar. Bizim rakibimiz tabii ki Fenerbahçe değil. Önümüzdeki günlerde, eksik oyuncularımızın da bize katılımıyla çok daha güçlü bir takım olacağız. Daha iyi sonuçlar alabilecek takımımız var. Bugünkü oyunun aşağı yukarı 60-70 dakikasından memnunum'' diye konuştu.

-Futbolcular-

Futbolculardan Murat Ceylan da, Fenerbahçe'nin iyi pas yapan bir takım olduğunu, maç öncesinde buna göre önlem aldıklarını belirterek, ''Ama 45. dakikada gol yediğimiz için gardımız düştü. İkinci yarıda da riskler aldık ama oyun doldur boşalta döndü. Aslında bugün ikinci yarıda iyi futbol oynayamadık. Mağlubiyet aldığımız için üzüntülüyüz. Ama bunu en kısa sürede düzeltip, yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Futbolculardan Mert Nobre ise Mersin İdmanyurdu'ndaki hiç kimsenin bugünkü skoru beklemediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

''Tüm hafta boyunca daha farklı bir skor için çalışmıştık. Bugün buradan mağlup ayrılmayı hiç beklemiyorduk. Ben, hem mağlubiyet için hem de sakatlandığım için üzgünüm. Keşke sahada daha fazla kalıp, arkadaşlarıma daha fazla yardımcı olabilseydim.''

Futboldaki başarının detaylarda gizli olduğunu ifade eden Nobre, ''Bugüne baktığımızda yine küçük bir detay ortaya çıktı. Ne yazık ki yine son dakika golü yedik. Basit bir gol yedik. Ama bu saatten sonra yapabileceğimiz tek şey, başımızı yukarıya kaldırıp, önümüzdeki maçlara bakmak. Zaten başka yapabileceğimiz bir şey de yok'' diye konuştu.

Nobre, sakatlığıyla ilgili bir soruya da net bir cevap veremeyeceğini, bazı ağrılarının olduğunu, yarın tedavi için gideceği hastanede kendisinin de durumu hakkında bilgi sahibi olabileceğini bildirdi.