Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya ilişkin olarak ''Patlamaya sebep olan aracın kesinlikle Suriye tarafından geldiğini, saat 14.17'de kameralarda görüntü olarak park ettiğini tespit ettik. 20 dakikalık bir aradan sonra da patlama gerçekleşiyor. Güçlü bir patlayıcının olduğu tespit edildi'' dedi.

Güler, Reyhanlı ilçesindeki incelemelerin ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile Hatay Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında aldıkları haber üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve ilgili bakanların konuyu an be an takip ettiklerini bildirdi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ilk açıklamanın Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından yapıldığını hatırlatan Güler, kendilerinin de hemen Hatay'a geldiklerini söyledi.

Güler, olaydan sonra çeşitli spekülasyonların olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''İlk açıklamamızda belirtmiştik. Patlamaya sebep olan aracın kesinlikle Suriye tarafından geldiğini, saat 14.17'de kameralarda görüntü olarak park ettiğini tespit ettik. 20 dakikalık bir aradan sonra da olay patlama gerçekleşiyor. Güçlü bir patlayıcının olduğu tespit edildi.''

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya el konulduğunu, jandarmadan da takviye edilmiş emniyet güçleri, olay yeri inceleme ekipleri ve diğer ihtisas elemanlarının delilleri topladığını ifade eden Güler, ''Şu anda da gerek istihbarat, gerek güvenlik makamlarımızca geniş bir incelemeye tabi tutuldu. Kimlikler tespit ediliyor. Şu anda kesin bir netice almadığımız için size isimleri veya gelişmeleri soruşturmanın gizliliğini de nazara alarak açıklama durumunda değiliz, ama önümüzdeki günlerde bu konuda size yeterli açıklamada bulunacağız'' dedi.

Güvenlikle ilgili bütün tedbirlerin alındığını da dile getiren Bakan Güler, ölenlere Allah'tan rahmet diledi ve yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.