Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kur savaşlarının kazanana zarar veren bir savaş olduğunun altını çizen Euro Pacific Capital'ın CEO'su Peter Schiff, savaşı ABD'nin kazanacağını ve bunun sonucunda ABD ekonomisinin kendi içinde infilak edeceğini ileri sürdü.

Dünya genelinde merkez bankaları parasal genişleme uygulayarak, para birimlerinin zayıflamasına neden oluyor.

Kur savaşlarının bir gerçek olduğunu söyleyen Schiff, "Kur savaşlarının ironisi, onu diğer savaşlardan ayıran şey, kendi kendini öldürmesi" dedi.

Schiff, "Maalesef kur savaşlarını ABD kazanacak" diyerek, kur savaşlarının, para birimlerini baskılayan ülkelerde enflasyonu sıçratarak ülke ekonomisini öldürdüğüne dikkat çekti.

ABD'de enflasyonun olmadığını düşünenin alışveriş yapmadığını söyleyen Schiff, tüketici fiyatları endeksinin geçtiğimiz yıl yüzde 1.7 arttığını, ancak resmi enflasyon rakamlarının tamamen hileli olduğunu iddia etti.

Schiff, "ABD'deki tüketici fiyatları TÜFE'nin gösterdiğinden çok daha hızlı bir şekilde artıyor. TÜFE manipüle edilerek, enflasyonu gizliyor" yorumunda bulundu.

Fed'in parasal genişleme programını eleştiren isimlerden biri olan Schiff, Fed'in ABD'nin toparlanmadığını bildiğini söyledi.