Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İran'da yapılan nükleer müzakerelerin ardından Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) yetkilileri, beklenilen uzlaşıya varılamadığını, İran'ın gizli nükleer silah çalışmalar yaptığına dair denetlemelerin süreceğini bildirdi.

UAEK yetkilileri yaptıkları açıklamada, İran ile UAEK arasında başkent Tahran'da dün düzenlenen nükleer müzakerelerin ardından beklenilen uzlaşıya varılamadığı, bunun İran'ın gizli nükleer silah çalışmalar yaptığına dair denetlemelerin sürmesine yol açacağını belirtti.

UAEK Başkan Yardımcısı Herman M.G. Nackaerts, ''İki taraf arasındaki 'varolan farklılıklar' nedeniyle bu denetlemenin nasıl yürütüleceğine dair bir anlaşmaya varamadık'' dedi.

Nackaerts, görüşmelerde ilerleme olup olmadığı hakkında konuşmayı reddetti.
İran, nükleer programının silah elde etmeye dönük olduğu yönündeki eleştirileri reddederken, nükleer enerji faaliyetlerinin tamamının barışçıl amaçlı olduğunu savunuyor.

UAEK, nükleer faaliyetleriyle ilgili denetlemelere sınırlama getirilmemesini isterken, Tahran buna şiddetle karşı çıkıyor.

İran ve UAEK'in 16-17 Ocak'ta Tahran'da yaptıkları müzakere ''ileriye dönük bir adım'' olarak değerlendirilmiş, yeniden bir araya gelme kararı alınmıştı.