Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında vefat eden ''Kaynanalar'' dizisindeki Kayserili iş adamı ''Nuri Kantar'' tiplemesiyle ünlenen tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze namazına, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen, gazeteci Hıncal Uluç, sanatçı Orhan Gencebay ve tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora ile sevenleri katıldı.

Namaz öncesi Akmansoy'un kızları Arzu Akmansoy ile Alev Esen, torunu sanatçı Ozan Orhon taziyeleri kabul etti.

Cenazeye, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in çelenk gönderdiği görüldü.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatçılığın zor olduğunu belirterek, ''O nedenle sanatçılarımızın kıymetini çok iyi bilen takdir eden bir milletiz. Her kayıpta da bu acıyı yaşıyoruz. Mekanları cennet olsun'' dedi.

-''Hep bardağın dolu tarafından bakan bir insandı''

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise Akmansoy'la Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminde tanıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Yakın görüşmelerimiz olmuştu. Dostluğumuz olmuştu. Kaynanalar dizisindeki özellikle Nuri Kantar tiplemesiyle bütün milletimizin gönlünde farklı olan ve Anadolu Türk aile yapısını da yansıtmaya çalışan bir tiyatro ustası, bir sanatkar ve insanları seven bir insandı. Her şeye doğru bakmaya çalışan bir insandı. Güzellikleri yansıtmaya çalışan, hep bardağın dolu tarafından bakan bir insan olarak kendisini tanıdım. Sevenlerine, tüm toplumumuza başsağlığı diliyorum.''

Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Ali Şen de Akmansoy'un büyük bir Fenerbahçeli olduğunu anımsatarak, ''Bizim çok yakın dostumuzdu. Herkesin sevdiği bir insandı. O da herkesi severdi. Allah rahmet eylesin'' diye konuştu.

Sanatçı Mustafa Alabora ise Tekin Akmansoy'un Türk tiyatrosunun temel taşlarından biri olduğuna değinerek, ''Herkes onu 'Kaynanalar' dizisinden hatırlıyor. O Ankara Devlet Konservatuvarı'nı ilk bitirenlerdendir. Aslı tiyatrocudur. Çok değerli bir tiyatrocuydu. Benim de ağabeyimdi. Sevenlerinin başı sağolsun'' dedi.

Akmansoy'un Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine Fenerbahçe bayrağının da konulduğu, tabutun arka kısmında ise ''Sevgili Tekin Akmansoy güle güle. Paşalı Birol'' yazısının bulunduğu görüldü.
Cenaze, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.