Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, zayıflayan yenle ilgili birbiriyle çelişkili ifadelerin piyasalarda bulantı yaratması üzerine G-20 ülkelerinin Moskova'da yapacakları toplantıda kur manipülasyonuna karşı daha sıkı bir duruş sergilemeleri gerektiğini dile getirdi.

Siluanov bugün Bloomberg'e yaptığı açıklamada Rusya'nın maliye liderleri arasında bu hafta gerçekleştirilecek görüşmeler sonrasında yapılacak açıklamada Rusya'nın kura müdahaleye karşı "daha spesifik" bir dil kullanılmasını istediğini belirtti. Rusya bu yıl G-20'nin başkanlığını yapıyor.

"G-20 ülkeleri her zaman döviz kurunun piyasalar tarafından belirlenmesi gerektiği duruşunu korudu" diyen Siluanov, "Bence bu konuda biraz daha spesifik bir duruş sergilemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Rusya merkez bankası başkan yardımcısı Alexey Ulyukayev geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada ülkelerin Dövizlerini zayıflatarak ihracatları daha rekabetçi bir hale getirmesiyle dünyanın yeni bir "kur savaşı"na doğru ilerlediğini ifade etmişti. Yen, dolar karşısında geçtiğimiz 3 ay boyunca yüzde 17 değer kaybetti.