Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Japonya merkez bankası Bank of Japan (BOJ) Başkanı Masaaki Shirakawa, Japonya'nın son zamanlardaki agresif para politikasının kur manipülasyonuyla aynı şey olmadığını ve ülkeyi içinde bulunduğu deflasyondan çıkarmak için çok gerekli ve geçerli bri strateji olduğunu söyledi.

Tokyo'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Masaaki, "Para politikası yalnızca ekonomiyi istikrara kavuşturmayı amaçlar. Dövizi etkilemek gibi bir hedefi yoktur" ifadelerini kullandı.

Bugün açıklanan veriler Japon ekonomisinin hâlâ kırılgan bir durumda olduğunu gösterirken, gayrısafi yurt içi hasıla (GSYH) geçtiğimiz yılın 4. çeyreğinde yıllık bazda yüzde 0.4 daraldı ve üst üste 3. çeyrek dönemlik daralma periyodunu gerçekleştirdi.

New York Times'ın haberine göre ise ekonomistler Japonya'da toparlanmanın bu yılın sonuna doğru gerçekleşmesini bekliyorlar. Öte yandan BOJ Başkanı Shirakawa, yakın bir zamanda görevinden ayrılarak koltuğunu Başbakan Shinzo Abe'nin para politikası yaklaşımına daha yakın bir isme bırakmayı planlıyor.