Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, G-20 üyeleri Moskova'da buluşurken Japonya'nın yeni zayıflatmaya yönelik politikalarına karşı eleştirilerin olacağına dair spekülasyonların artmasıyla euro karşısında son iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Yen, bir sonraki Bank of Japan başkanının para politikası konusunda en az agresif olan aday olabileceği söylentileriyle dolar karşısında üst üste 4. kazanç gününe girdi. Euro ise geçtiğimiz yılın sonunda Euro Bölgesi'ndeki resesyonun daha da derinleştiğini gösteren veriler üzerine geriledi. İsveç kronu 16 büyük para biriminin tamamı karşısında düştü.

Frankfurt'ta bulunan DZ Bank AG Döviz stratejisti Sonja Marten, "Şu anda gördüğümüz, Moskova'da G-20 ülkelerinin toplantıda neler konuştuğuna dair bir çekimserlik. Trend devam edecek ve dolar-yen endeksi tekrar yukarı çıkacak ve bu da büyük ihtimalle G-20 toplantısı bittikten sonra önümüzdeki hafta olacak" yorumunda bulundu.

Yen, New York saatiyle 07:06'da euro karşısında yüzde 0.5 değer kazanarak 123.49 yen olurken, gün içerisinde 122.90 yeni görerek 30 Ocak'tan bu yana en güçlü seviyeye ulaştı. Dolar karşısında ise yüzde 0.2 yükselen Japon para birimi, dolar başına 92.68 yen oldu. Euro, dolar karşısında yüzde 0.3 düşerek 1.3326 dolar olurken, gün içerisinde 1.3311 dolara kadar gerileyerek 24 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.