Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcılar George Soros ve Louis Moore Bacon'ın ellerindeki altın stoklarının bir kısmını erittiklerini gösteren raporlar üzerine New York işlemlerinde 5 ayın en düşük noktasını gördü.

Altın, küresel büyümenin bu yıl ivme kazanacağı spekülasyonlarıyla şu ana kadar yüzde 2.9 geriledi. Standard & Poor's 500 Endeksi dün 5 yılın zirvesine tırmanırken, Avrupa gösterge endeksi 2013 yılında şu ana kadar yüzde 2.9'luk bir ralli gerçekleştirdi.

Oslo merkezli SEB AB emtia araştırma direktörü Bjarne Schieldrop, "Para, küresel büyümenin istikrara kavuşması ve Euro Bölgesi'nin dağılma riskinin azalmasıyla hisselere ve Avrupa'ya doğru hareketlenmeye başlıyor. Bizim genel görüşürümüz altın fiyatlarının 2013 yılında gevşeyeceği yönünde" ifadelerini kullandı.

Nisan vadeli altının onsu New York saatiyle 06:54'te yüzde 0.5 düşerek Comex'te 1,627.60 dolardan işlem gördü. Fiyatlar bu hafta bazında yüzde 2.4 aşağıdan seyrederken, 22 Haziran'dan bu yana en büyük haftalık kayba doğru ilerliyor. Spot külçe altının fiyatı yüzde 0.5 düşüşle 1,626.90 dolar oldu.