Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de işsizlik oranının 2014'ün ortalarında yüzde 6.5'e gerileyebileceğini öngören St. Louis Fed Başkanı James Bullard, bu durumun Amerikan merkez bankasının faizleri sıfıra yakın seviyelerden yükseltmesine neden olabileceğini belirtti.

Bullard, St. Louis Fed'in mevcut işsizlik tahminin Haziran 2014'te yüzde 6.5 seviyelerine gerileyeceği yönünde olduğunu dile getirdi. Fed geçtiğimiz ay işsizli oranı yüzde 6.5'in üzerinde seyrettiği ve tahmini enflasyon yüzde 2.5'i aşmadığı sürece borçlanma maliyetlerini düşük tutma vaadini yeniledi.

New York'ta yaptığı konuşmada dün Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının ekonomik görünüme göre ayarlanması önerisini bir kez daha tekrarlayan Bullard, belirli bir zaman dilimi göstermeden Fed'in istihdam piyasasında "kaydadeğer" ilerleme kaydedilinceye kadar tahvil alımı yapmayı sürdüreceğini söyledi.

New York Üniversitesi Stern İşletme Fakültesi'ne ait Küresel Ekonomi ve İş Dünyası Merkezi'nde konuşan Bullard, "Belirli bir sonlanma tarihi açıklamadan, komitenin alımların hızını makroekonomik performansa göre değiştirmeli" dedi.

Fed'in son toplantısının tutanaklarına göre Fed Açık Piyasa Komitesi 29-30 Ocak'taki toplantısında Bullard'ın önerisini tartıştı.