Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:50'de güncellendi)

Gelişen piyasa hisse senetlerinin büyük bölümü, son son yedi haftanın en hızlı düşüşünün değerlemeleri Aralık ayından bu yana en düşük seviyesine çekmesi ve emtiadaki sıçramanın üreticilerin hisselerine alım getirmesi sonrası yükseldi.

Rusya'nın en büyük doğalgaz üreticisi OAO Gazprom son üç günde ilk kez değer kazandı. Petrol şirketi OGX Petroleo & Gas Participacoes SA, Sao Paulo'daki işlemlerde, yükselişini üçüncü güne taşıdı. Güney Koreli inşaat şirketi Daelim Industrial Co., Woori Investment & Securities Co.'nun, şirketin sipariş marjının toparlanabileceğini kaydetmesinin ardından yüzde 4.3 sıçradı. Çin'in en büyük internet şirketi Tencent Holdings Ltd., WeChat adlı anlık mesaj hizmetinde bazı kullanıcılardan kimlik bilgilerinin detaylarını istemesi sonrası, Hong Kong'daki işlemlerde, 3 Aralık'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1'den az bir yükseliş göstererek, Londra saati ile 13:15'te 1,053.75 puana geldi ve endekste  334 hisse değer kaybederken, yaklaşık 389 hisse değer kazandı. Gösterge endeks bu hafta yüzde 1.2 kaybetti ve 16 Kasım ile biten haftadan bu yana en kötü haftasını geçirmeye hazırlanıyor. Bloomberg'in derlediği verilere göre, endeksteki şirketlerin toplam piyasa değerinin bu şirketlerin tahmini karlarının toplamına oranı, yani endeksin değerlemesi, 10.2 ile 21 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine indi.

Seul'de KB Asset Management Co. fon yöneticisi Kim Dae Young, "Değerlemeler cazip hale gelirken, güçlü bir yön belirleyici faktörler yok," dedi ve "Son düzeltme kısa vadede devam edebilir" şeklinde görüş bildirdi.

24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi, dün yüzde 1.6 düştükten sonra bugün yüzde 0.4 yükseldi. Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da iş dünyası güveni Şubat ayında son 10 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

(16:50'de güncellendi)